Ελλάδα

Συγκέντρωση και πορεία πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Ακούστε το άρθρο

Ανοιξαν η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ακαδημίας, ενώ κλειστή παραμένει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, έως το Χίλτον, λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο, Πέμπτη και, όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν οι μισοί, σύμφωνα με το νόμο, και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Το αίτημά τους κοινοποίησαν, με διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου ένταση προκλήθηκε όταν συγκεντρωμένοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου, όταν απαγορεύτηκε από την Αστυνομία η είσοδός τους στο κτίριο.

Τελικά, αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησής τους και ότι θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς διακοπή.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, μετά τη συνάντηση που είχαν με την Όλγα Γεροβασίλη, μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να δουν τον κ. Χουλιαράκη, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί από την κ. Κουφονικολάκου, με την οποία συζητούν τα αιτήματα τους, ενώ έχουν σκοπό να μεταβούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τόσκα.

Μετά από όσα έγιναν εκδόθηκε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των πυροσβεστών: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα