Ηλεία Πολιτική

Συγκέντρωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: Από την Ηλεία και τον Πύργο το ξεκίνημα της «Πορείας προς το λαό»

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στον Πύργο, η πρώτη σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεύρυνσης και μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο κόμμα.

Διεύρυνση που θα αποτυπωθεί στο Συνέδριο που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2020, όπως χαρακτηριστικά τόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Θεοφιλάτος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.

Βασικό, επίσης, χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, ήταν και η εγγραφή νέων μελών -που ήταν δεκάδες- από διάφορες περιοχές της Ηλείας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, μεταξύ πολλών άλλων, ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και πρώην βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο γραμματέας Ν.Ε  Ηλείας Γιώργος Σαιτάς , ο Μάκης Σιγούρος (Ανεξάρτητοι Σοσιαλιστές – Προοδευτική Συμμαχία), ο Χρήστος Φωτόπουλος (από Αμαλιάδα), ο Ντίνος Ράπτης (από Πύργο), ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Θεόδωρος Ντοάς, ο συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων Δυτ. Ελλάδας, Γιώργος Γουβιάς καθώς και αρκετά μέλη και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή.

Τόσο η συμμετοχή όσο και οι νέες εγγραφές μελών δημιούργησαν αισιοδοξία στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της καμπάνιας ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τους παρευρεθέντες καλωσόρισε ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαιτάς.

Με επιτυχία και εγγραφή δεκάδων νέων μελών πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συγκεντρώσεων με γενικότερο στόχο τη διεύρυνση και μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο κόμμα.

Ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός τόνισε πως «Το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα απευθύνεται προς όλους τους δημοκρατικούς – προοδευτικούς τους πολίτες να συστρατευθούν, προς όλους όσοι μας εμπιστεύθηκαν σε νικηφόρες ή μη εκλογικές αναμετρήσεις. Καλούμε λοιπόν τους νέους, τους αριστερούς, τους σοσιαλιστές, τους σοσιαλδημοκράτες, τους δημοκράτες του Κέντρου, τους τίμιους πολίτες που ενστερνίζονται κι έχουν κοινές αξίες και ιδέες, την δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο, τη δίκαιη ανάπτυξη, να συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα μαζικό, ανοιχτό, δημοκρατικό, σύγχρονο και ελκυστικό, ώστε να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο απέναντι σε μια κυβέρνηση που στους πρώτους μήνες της θητείας της έχει δείξει τα δείγματα γραφής της. Ένα μείγμα αυταρχισμού, καθεστωτισμού, ακροδεξιάς, σε άμεση σχέση με την νεοφιλελεύθερη πρακτική. Βλέπουμε την επιστροφή στο κομματικό κράτος του βολέματος των ημετέρων και του ελέγχου των πάντων από το Μέγαρο Μαξίμου. Είδαμε και τη νόθευση της λαϊκής εντολής που κατήργησε την απλή λογική ξαναδίνοντας τις εξουσίες στους δημάρχους και τους Περιφερειάρχες, την μειοψηφία δηλαδή».

Από την πλευρά του ο Μάκης Θεοφιλάτος ανέφερε πως «Με τον Αλέξη Τσίπρα διαμορφώσαμε τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο. Ξεκινάμε ένα δημιουργικό ταξίδι που θα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που δεν είναι άλλο από το αντάμωμα των ιστορικών ρευμάτων κάτι ελπιδοφόρο και συγκινητικό συνάμα. Απευθύνουμε προσκλητήριο συμμετοχής κι εργαζόμαστε ώστε το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα ιστορικό συνέδριο για την Αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα συνέδριο τομής  και συνέχειας αντάξιο των προσδοκιών του Αριστερού και Προοδευτικού κόσμου με αντιστοίχιση στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. Η ενεργή εμπλοκή, τόσο των νυν βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των συμμετεχόντων στην Προοδευτική Συμμαχία, όσο  και η προσέλκυση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις αποτελεί την βασική προϋπόθεση ώστε το εγχείρημα της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ  σε ένα διαφορετικό κόμμα να είναι επιτυχημένο».

Ακολούθησαν παρουσιάσεις των νέων μελών καθώς και τοποθετήσεις και διάλογος μεταξύ των παρευρεθέντων.

Σημειώνεται πως οι εγγραφές νέων μελών θα συνεχιστούν τόσο με τον… παραδοσιακό – αναλογικό τρόπο (με ευθύνη των τοπικών Νομαρχιακών Επιτροπών) όσο και με την βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Όλη η επικαιρότητα