Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο από το διπλό μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Ακούστε το άρθρο

Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από την ώρα του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίες διαδόθηκαν ταχύτατα στο Διαδίκτυο, καθώς ο 28χρονος δράστης μετέδιδε ζωντανά την αποτρόπαια πράξη του με κάμερα ενσωματωμένη στο κράνος του

Στο βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που έχει κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα και περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες φαίνεται ο ακροδεξιός μακελάρης, σαν ήρωας ηλεκτρονικού παιχνιδιού first person shooter, να πυροβολεί ασταμάτητα με ημιαυτόματο όπλο όποιον βρίσκει μπροστά του, σκοτώνοντας, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48.

Στο βίντεο, ο δράστης κατέγραψε όλη την πορεία του με το αυτοκίνητό του μέχρι τα δύο τεμένη όπου άνοιξε πυρ. Στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο. Πάρκαρε κοντά στο πρώτο τέμενος όπου επιτέθηκε και μπήκε μέσα σκορπώντας τον τρόμο. Μάλιστα, το βίντεο αποκαλύπτει ότι σκέφτηκε να βάλει φωτιά στο τέμενος με ένα μπιτόνι γεμάτο βενζίνη, όμως τελικά αποφάσισε να κινηθεί προς το δεύτερο τέμενος για τη δεύτερη πράξη του μακελειού.

«Όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο», ακούγεται να λέει γελώντας την ώρα που οδηγούσε.

Αποσπάσματα του βίντεο προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο του Alpha, με «θολές» τις πιο αποκρουστικές στιγμές του.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2MOdlyNg8IA

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα