Ελλάδα

Συγκλονίζει ο Πέτρος Τατσόπουλος στην πρώτη συνέντευξή του μετά την περιπέτεια υγείας του

Ακούστε το άρθρο

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην βουλευτής μίλησε για τις δραματικές στιγμές που έζησε και το πώς βίωσε το συμβάν, που τον έφερε κοντά στον θάνατο.

Στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή “Αυτοψία” στον Alpha μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, σχετικά με την περιπέτεια υγείας του που τον οδήγησε πολύ κοντά στον θάνατο. Στη συνέντευξή του με τίτλο “Πώς νίκησα τον Θάνατο”, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην βουλευτής περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε, το δύσκολο χειρουργείο που έκανε και, φυσικά, τα συναισθήματά του για το συγκλονιστικό συμβάν.

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Τατσόπουλος λιποθύμησε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής όπου ήταν καλεσμένος και διαγνώσθηκε με ανεύρυσμα αορτής. Την ίδια μέρα υπεβλήθη σε καρδιοχειρουργική επέμβαση, ενώ ο γιατρός που τον χειρούργησε δήλωσε πως τον πρόλαβαν την τελευταία στιγμή. Ο Τατσόπουλος μίλησε για τη στιγμή εκείνη, μερικά δευτερόλεπτα πριν καταρρεύσει, λέγοντας:

“Την ώρα της εκπομπής ένιωσα μια μαχαιριά στο στήθος. Πολύ έντονη αλλά και πολύ σύντομη. Το ένιωσα κι επειδή δεν μου είχε συμβεί ξανά, πανικοβλήθηκα, δεν μπόρεσα να κάνω υπομονή και ζήτησα να αποχωρήσω. Είμαι στο πάτωμα, έχω από πάνω μου και τον Βίτσα και τον Λύρα οι οποίοι μου κάνουν συντροφιά περιμένοντας το ΕΚΑΒ. Η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4, δηλαδή δίπλα στο 0, το οποίο σημαίνει ότι ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μία σειρά από τραγωδίες, από τις οποίες ο θάνατος δεν ήταν η σημαντικότερη”.

Όσο για το τι σκεφτόταν όσο βρισκόταν ξαπλωμένος στο πάτωμα του στούντιο, είπε:

“Ως πιθανότητες τα πάντα. Δεν υπάρχει κάποια προϋπηρεσία, κάποιο δεδικασμένο στο κεφάλι μου που να λέει ‘Α, θα γίνει σαν την άλλη φορά… δεν ξέρω… μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να πάω και στο Α’ Νεκροταφείο'”.

Για το δύσκολο χειρουργείο, το οποίο κράτησε 5 ολόκληρες ώρες, μίλησε ο Πέτρος Τατσόπουλος. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο ότι ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο γιατρός του, τον “άνοιξε” πριν δράσει το αναισθητικό, όπως είχε αναφέρει και ο ίδιος μετά την επέμβαση:

“Φτάνω στο νοσοκομείο και ο γιατρός έπρεπε να διαλέξει τι να κάνει για να με σώσει. Ο χειρουργός πήρε την απόφαση να μπω στο χειρουργείο αμέσως και με άνοιξε ενώ ακόμη δεν είχα κοιμηθεί. Δεν ένιωσα κάτι ή να ένιωσα ήταν για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Είχα υποστεί τέτοιο σοκ, που ένας δεύτερος πόνος θα περνούσε απαρατήρητος”.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, μίλησε, επίσης, για τη σύζυγό του και το πόσο ο ίδιος συγκινήθηκε και έκλαψε όταν την αντίκρισε στη ΜΕΘ, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

“Ήμουν πολύ ευσυγκίνητος. Εκείνες τις ώρες έβαζα τα κλάματα… έχω κλάψει πολύ περισσότερο από ό,τι έχω κλάψει σε όλη μου τη ζωή”.

Όσον αφορά στο τι “μάθημα” πήρε από την περιπέτεια αυτή, δήλωσε;

“Ξαφνικά σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή. Αφού, τυπικά τουλάχιστον, δεν είμαι καρδιοπαθής αυτή τη στιγμή, έχω θεραπευτεί και βρίσκομαι στο στάδιο της αποκατάστασης, έχω περάσει τους μεγάλους σκοπέλους και υφάλους της εγκεφαλικής ανεπάρκειας, νιώθω ότι κάποιος μου λέει: Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξανά ξεκινάμε από την αρχή. Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε”.

news247.gr

Όλη η επικαιρότητα