Κόσμος

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Σουμάχερ

schumi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην γιατρός της F1, Gary Hartstein, τοποθετήθηκε ξανά μέσω του blog του εξηγώντας τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία και γιατί αποτελεί πολύ ευχάριστη είδηση!

“Η ανακοίνωση πως ιατρική ομάδα που φροντίζει τον Michael αρχίζει σταδιακά να μειώνει τα επίπεδα νάρκωσης, είναι τα νέα που περιμέναμε. Είναι η πρώτη, σημαντική μετάβαση, από τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι που απειλούσε τη ζωή του ασθενή, σε μία περίοδο σταδιακής ανάρρωσης. Το οποίο, δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια, πως περιλαμβάνει μακροχρόνια περίοδο αποθεραπείας. Τα νέα όμως, είναι πολύ καλά.

Το ποια είναι η διαδικασία σταδιακής αφύπνισης, είναι απλό. Απλά σταματά η συνεχής χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων. Αυτό είναι. Κάνοντας το, οι θεράποντες ιατροί θεωρούν πως δεν θα επιδείξει δυσάρεστες αντιδράσεις, η διακοπή της νάρκωσης δεν θα φέρει ξανά αύξηση της ενδοκρανιακής πίεσης. Όμως για να είμαστε ειλικρινείς, τώρα που έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τον τραυματισμό του Michael, θα ήθελα να πιστεύω πως έχει ξεπεραστεί αυτός ο φόβος.

Το ιδανικό είναι ο Michael να αρχίσει να θέλει να αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη. Φυσικά, εξίσου σημαντικό είναι να αρχίσει να δείχνει ουσιαστική αλληλεπίδραση με το περιβάλλον γύρω του. Να ακολουθεί απλές εντολές, να ακολουθεί με το βλέμμα. Έχω ακούσει, από ανεπιβεβαίωτες όμως πηγές, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (η διπλή χρήση της λέξης «ανεπιβεβαίωτες» δεν έγινε τυχαία) πως ο Michael τα έχει ήδη κάνει αυτά! Αν είναι αλήθεια, είναι απίστευτα θετική εξέλιξη. Πρέπει λοιπόν να ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τις επόμενες ημέρες”.

Όλη η επικαιρότητα