Ηλεία

Συγκρατημένοι αισιοδοξία από τους εμπόρους του Κάμπου

Ακούστε το άρθρο

Η περίοδος των εκπτώσεων ξεκίνησε και στον Κάμπο αλλά οι πρώτες τρείς μέρες δεν βοήθησαν καθόλου την αγορά. Χιόνια, κρύο και βροχές σε συνδυασμό με δεκάδες άλλες υποχρεώσεις, δεν αφήνουν χρήμα στον καταναλωτή για να το «κυλήσει» στην αγορά. Οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων του Κάμπου δεν θα λέγαμε πως είναι αισιόδοξοι για το μέλλον αλλά διατηρούν τις ελπίδες τους. Πάντως μια βόλτα στα μαγαζιά του Κάμπου θα πείσει και τον πιο δύσκολο καταναλωτή, για τις χαμηλές τιμές και τα καλής ποιότητας προϊόντα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τραγανού κ. Νίκος Τσάκωνας δήλωσε: «Η αγορά συνεχίζει να είναι «παγωμένη». Διαφωνώ χρονικά με την περίοδο εκπτώσεων. Είναι πολύ νωρίς. Δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι.  Βέβαια πάντα υπάρχει η ελπίδα. ΟΙ τιμές στο Τραγανό είναι πολύ καλές, τα προϊόντα είναι ελληνικά και φυσικά υπάρχει επάρκεια »

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης κ. Φώτης Κορδοπάτης δήλωσε: «Η αγορά της Γαστούνης ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Υπάρχουν καλές προσφορές, καλές τιμές, ποιότητα και επάρκεια αλλά δεν υπάρχει χρήμα. Και δεν υπάρχει γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Καταστήματα στην αγορά της Γαστούνης το τελευταίο διάστημα δεν έχουν ανοίξει ούτε έχουν κλείσει, είμαστε σε μια στασιμότητα».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού κ. Γιώργος Τσερεμές δήλωσε: «Τα καταστήματα είναι πανέτοιμα με μεγάλες προσφορές και το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι ο καταναλωτής πρέπει να στηρίζει την τοπική αγορά. Το 2017 προμηνύεται δύσκολο με πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις να είναι έτοιμα να βάλουν λουκέτο. Επαναλαμβάνω, οι καταναλωτές πρέπει να στηρίξουν τις τοπικές αγορές».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας κ. Κώστας Μητρόπουλος δήλωσε: «Ελπίζουμε με τις εκπτώσεις να υπάρξει μια έστω μικρή τόνωση της αγοράς, υπό την προϋπόθεση βέβαια να βοηθήσει και ο καιρός. Οι τιμές στα εμπορικά καταστήματα της Ανδραβίδας είναι πολύ χαμηλές, η ποιότητα των προϊόντων επίσης είναι πολύ καλή και βέβαια υπάρχει επάρκεια ειδών».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Χαράλαμπος Παλλαδινός, δήλωσε: «Με ρωτάτε τι «βλέπω» με την περίοδο των εκπτώσεων που ξεκίνησε: Μόνο χιόνι και ανείπωτο κρύο βλέπω…Είναι τόσες οι υποχρεώσεις στα νοικοκυριά που οι εκπτώσεις δεν μπορούν να δυστυχώς να κάνουν κάτι. Είμαι απαισιόδοξος και πέραν του χιονιού δεν βλέπω άσπρη μέρα. »

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέας Τσίρος δήλωσε: «Η αγορά της Βάρδας έχει πολύ καλές τιμές και ποιότητα σε όλα τα προϊόντα. Δυστυχώς όμως όσο δεν υπάρχουν χρήματα δεν έχουν νόημα οι εκπτώσεις.»

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα