Ελλάδα Περιβάλλον

Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων

Ακούστε το άρθρο

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ανακοίνωση

Συγκρότηση επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων κατ’ εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005

Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2018

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας διαβίβασε έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας, προκειμένου αυτές να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες έκδοσης αποφάσεων για τη συγκρότηση τριμελών επιτροπών ελέγχου χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα, κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 4, του Άρθρου 7, της Πυροσβεστικής Διάταξης 9Α/2005.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω διάταξη, οι επιτροπές ελέγχου θα αποτελούνται από έναν αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και έναν υπάλληλο της Δασικής Υπηρεσίας. Οι αποφάσεις για τη σύσταση των επιτροπών πρέπει να έχουν εκδοθεί έως την 16η Μαρτίου 2018.

Επισημαίνεται ότι το έργο των επιτροπών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Απριλίου 2017 και οι εκθέσεις να υποβληθούν στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης έως την 11η Μαΐου 2018. Εν συνεχεία, οι Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας θα κοινοποιήσουν τις εκθέσεις στους Δήμους της αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να υλοποιηθούν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία των χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Όλη η επικαιρότητα