Ηλεία

Σύγκρουση στο παρά πέντε – Πρωτοφανής κινητοποίηση σε επιχείρηση κατεδάφισης στο Αρκούδι

Ακούστε το άρθρο

Πρωτοφανής ήταν η κινητοποίηση αστυνομικών, λιμενικών και ανδρών της ΟΠΚΕ χθες το πρωί στην παραλία του Αρκουδίου για την επιχείρηση κατεδάφισης εξέδρας καταστήματος η οποία τελικά δεν έγινε αφού ήταν καταλυτική και αποτρεπτική η παρουσία συγγενών, φίλων, γνωστών, εργαζομένων αλλά και ανήλικων παιδιών, ενώ στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σύγκρουση των εμπλεκόμενων.

Ιδιώτης που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη επικαλούμενος έννομο συμφέρον και ζητά την κατεδάφιση της εξέδρας η οποία βρίσκεται εντός αιγιαλού  σύμφωνα με την τελευταία χάραξη.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης της εξέδρας για την οποία εξεδόθη Πρωτόκολλο κατεδάφισης διατηρεί πολλά χρόνια στο σημείο την επιχείρησή του, αρνείται να την κατεδαφίσει και για το λόγο αυτό ζήτησε την συμπαράσταση γνωστών και φίλων για να αποτραπεί η κατεδάφιση, κάτι που πέτυχε προς το παρόν. Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ακολουθήσει και νέα  επιχείρηση κατεδάφισης.

Και ανήλικα παιδιά

Από αργά προχθές το βράδυ είχαν τοποθετηθεί οχήματα μπροστά από την εξέδρα, ενώ από τις 7 το πρωί συγκεντρώθηκε κόσμος μαζί με ανήλικα παιδιά πάνω στην εξέδρα κάτω από μια πρόχειρα στημένη τέντα πλαστικού λόγω βροχόπτωσης. Όλοι ήταν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί για να αποτρέψουν την κατεδάφιση.

Ισχυρές δυνάμεις

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν εκτός από τα μηχανήματα κατεδάφισης, αστυνομικοί από το ΑΤ. Πηνειού, άνδρες του Λιμενικού από Κυλλήνη και Κατάκολο, άνδρες της ΟΠΚΕ και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης.  Η επιχείρηση κατεδάφισης τελικά δεν έγινε γιατί δεν υπήρχαν συνθήκες ασφαλούς εκτέλεσης.

Έτσι στις 12.30 οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης, αποχώρησαν αφού. Στη συνέχεια αποχώρησαν τα μηχανήματα, οι αστυνομικές δυνάμεις και οι άνδρες του Λιμενικού και της ΟΠΚΕ.

Μετά την αποχώρηση των ανωτέρω, αποχώρησαν από την εξέδρα και οι φίλοι και συγγενείς του κ. Ερμή Σεϊδόπουλου.

Δήλωση εκπροσώπου
της Αποκεντρωμένης

Ο κ. Βασιλόπουλος Αλέξανδρος από την Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, λίγο πριν αποχωρήσει   δήλωσε στην «Πατρίς»: «Βρισκόμαστε στο χώρο του Αρκουδίου, στην παραλία, για να εκτελέσουμε το αριθμ. 6/2017 Πρωτόκολλο κατεδάφισης της φερόμενης ιδιοκτησίας του κυρίου ή της κυρίας  Σειδοπούλου και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές και την Αστυνομία  να συντονιστούμε έτσι ώστε να εξασφαλιστούνε  οι συνθήκες ασφαλούς εκτέλεσης εργασιών για να μην δημιουργηθούν  προβλήματα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, αλλά να πω ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς εκτέλεσης».

Όλη η επικαιρότητα