Αγροτικά Ηλεία

Με συλλαλητήριο απαντούν στο αγροτοδικείο – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19/6 για τις διώξεις της ΟΑΣΗ

Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) με αφορμή την παραπομπή του προέδρου Χρ. Γιαννόπουλου και του αντιπρόεδρου Θαν.Βομπίρη σε δίκη για τις χειμερινές αγροτικές κινητοποιήσεις στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί τους αγώνες θέλοντας να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα των αγροτών και γενικά του λαού αντί να σκύψει πάνω από τα ζωτικά προβλήματά τους, και αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων στη Λάρισα.

«Προχωράμε σε κινητοποιήσεις αναδεικνύοντας τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο αγροτικό χώρο, με πρώτη ημερομηνία στις 19 Ιούνη που δικάζονται στον Πύργο μέλη του ΔΣ της ΟΑΣΗ της. Απαντάμε  τη μέρα του δικαστηρίου με πανηλειακό συλλαλητήριο στις 9:30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πύργου και προσυγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στις 10:00 στον κόμβο Αγίου Γεωργίου», δήλωσε ο κ . Γιαννόπουλος, και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε φλέγοντα αγροτικά ζητήματα όπως η μάρανση της σταφίδας, η ακαρπία στα ελαιόδεντρα λόγω της ανομβρίας και του καύσων τον Μάιο, ενώ πρόσθεσε ότι το υπάρχον πρόγραμμα δακοκτονίας δεν τους καλύπτει αλλά τους ανησυχεί.

Ο κ κ. Γιαννόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στο «χαράτσι» άρδευσης που θα επιβληθεί σύντομα, λέγοντας ότι θα μειωθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Ηλείας και οι δήμοι θα γίνουν «εισπράκτορες», καθώς οι αγρότες θα πληρώνουν για μία ακόμα φορά το νερό.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θαν. Βομπίρης  δήλωσε ότι η ποινικοποίηση των αγώνων δεν τους τρομάζει και ότι θα συνεχίσουν να είναι στους δρόμους, διεκδικώντας το δίκιο τους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καταγγέλλοντας σκόπιμη αδράνεια των εκτιμητών στο να κάνουν αυτοψία σε ζημιές από το χαλάζι πριν από έναν μήνα.

Ο κ.Βομπίρης υπογράμμισε σχετικά με τον ΕΛΓΑ πως αρκετοί παραγωγοί δεν αποζημιώνονται με την αιτία της εκπρόθεσμης υποβολής αίτησης και ζήτησε να μεριμνήσει η πολιτεία για τη ζημιά στη σταφίδα.

«Ζητάμε να αποζημιωθούν καθώς οι μέρες είναι δύσκολες και τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τη σταφίδα είναι πολύ σοβαρά και ενδέχεται σε λίγο καιρό να μην υπάρχει σταφίδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βομπίρης.

Όλη η επικαιρότητα