Ελλάδα

Συλλήψεις για μεταφορά πάνω από 200 κιλών κάνναβης

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς τέσσερα άτομα για μεταφορά πολύ μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων, σε περιοχή της Κοζάνης.

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καστοριάς και της Ασφάλειας Κοζάνης, τέσσερα άτομα, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών Ελλήνων, ηλικίας 25, 32 και 46 ετών και ενός 32χρονου αλλοδαπού.

Αναλυτικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Κοζάνης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 25χρονο και συνοδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό, κατά διάρκεια του οποίου βρέθηκαν εντός του χώρου αυτού 17 τσουβάλια που περιείχαν 59 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων.

Συλλήψεις για μεταφορά κάνναβης
Συλλήψεις για μεταφορά κάνναβης

Ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκε για έλεγχο έτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 46χρονο, ο οποίος συνόδευε το βανάκι, διευκολύνοντας την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Ο συγκεκριμένος οδηγός συνελήφθη μετά από σθεναρή αντίσταση και προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψης. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης ακινητοποιήθηκε και τρίτο όχημα, με οδηγό τον 32χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός διευκολύνοντας επίσης την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Συλλήψεις για μεταφορά κάνναβης
Συλλήψεις για μεταφορά κάνναβης

Όπως προέκυψε από την έρευνα, σε βάρος του 32χρονου αλλοδαπού και μη νόμιμου μετανάστη, εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία. Συνολικά κατασχέθηκαν 208 κιλά και 580 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, έξι κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες SIM .

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Όλη η επικαιρότητα