Ελλάδα

Συλλήψεις σε Καστοριά και Άρτα για διακινητές ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Απανωτές είναι οι συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα με μπλόκα αστυνομικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα και κατά μήκος της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 39χρονος Αλβανός, έμπορος ναρκωτικών, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 62 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του 39χρονου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν διώξεις με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, για παράβαση δικαστικής απέλασης και διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, που αφορά αδικήματα της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ. αυτοκίνητο, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου ερευνάται καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, ένας 45χρονος Αλβανός, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα το πρωί σε περιοχή της Καστοριάς, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκε εντός αυτού βαλίτσα, που περιείχε πλαστική συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 9 κιλών και 310 γραμμαρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν 9 κιλά και 310 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, Ι.Χ. αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες SIM και 300 ευρώ.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα