Ηλεία

Σύλλογοι της Ανδρίτσαινας καταγγέλουν το ΚΤΕΛ

ahmrtgngor530e17c810987.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κατά του ΚΤΕΛ Ηλείας στρέφονται οι κάτοικοι της Δ.Ε. Φιγαλείας αλλά και οικισμών της Δ.Ε. Ζαχάρως μετά την κατάργηση του Σταθμού Επιβίβασης που υπήρχε στο Γιαννιτσοχώρι του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας και εξυπηρετούσε εκατοντάδες ταξιδιώτες των περιοχών αυτών καθώς και οικισμών της Μεσσηνίας.

Οι κάτοικοι σύμφωνα με πληροφορίες καταγγέλλουν το  ΚΤΕΛ για το επιβατικό κοινό της Δ.Ε. Φιγαλείας της Δ.Ε. Ζαχάρως και περιοχών της Μεσσηνίας, καθώς εκατοντάδες ταξιδιώτες επέλεγαν το Γιαννιτσοχώρι για την επιβίβασή τους στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αφού ο σταθμός εκεί τους εξυπηρετούσε για χρόνια..

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες και από κατοίκους, συλλόγους και φορείς της Δ.Ε.Ανδρίτσαινας καθώς εδώ και μερικούς μήνες το ΚΤΕΛ έχει διακόψει τα καθημερινά δρομολόγια πρός την ιστορική πρωτεύουσα της Επαρχίας Ολυμπίας δυσκολεύοντας κατά πολύ την καθημερινότητα των κατοίκων. Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας εξέδωσε ανακοίνωση προς τα Ηλειακά ΜΜΕ στην οποία αναφέρει:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, με επιστολή του προς το ΚΤΕΛ Ηλείας, ζητά την επιστροφή των δρομολογίων στην προηγούμενη κατάσταση αναφέροντας εκτενώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την κατάργηση πολλών εξ αυτών τους τελευταίους μήνες. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «απελπιστική» την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά την διακοπή δρομολογίων από και προς την Ανδρίτσαινα υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τόσο της περιοχής όσο και των γύρω χωριών. Το Δ.Σ. του συλλόγου το οποίο συνεδρίασε το Σάββατο 13/2/2016 αποφάσισε να προβεί στην ενέργεια αυτή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του: « Οι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν σε καθημερινή βάση προς την Κρέστενα και τον Πύργο και να φέρουν εις πέρας τις διάφορες υποχρεώσεις τους. Επίσης, μεταφορές πραγμάτων και μικρο-εμπορευμάτων έχουν καταστεί αδύνατες με συνέπεια και την μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση και την καθυστέρηση παραλαβών και αποστολών και φυσικά την απίστευτη ταλαιπωρία των κατοίκων και των επαγγελματιών, της Ανδρίτσαινας και των γύρω περιοχών.

Το γεγονός αυτό έχει επίσης σαν αποτέλεσμα να γίνεται απαγορευτική η πρόσβαση στην Ανδρίτσαινα σε επισκέπτες που δεν έχουν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό μεταφορικό μέσον. Το πρόβλημα διογκώνεται τώρα που ο καιρός φτιάχνει και η κίνηση αυξάνεται σταδιακά. Η απομόνωση την περιοχής μας είναι μεγάλο λάθος όχι μόνο για εμάς που συνεχίζουμε και θέλουμε να ζούμε στην όμορφη αυτή γωνιά της χώρας μας αλλά και κατ’ επέκταση όλου του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα πρέπει να δείτε εκ νέου το μείζον αυτό θέμα και να επιστρέψουν φυσικά τα δρομολόγια άμεσα στην προηγούμενη κατάσταση». Με την παραπάνω επιστολή συμφωνούν επίσης ο Πολιτιστικός σύλλογος Ανδρίτσαινας, ο Σύλλογος Ανδριτσάνων, οι κάτοικοι της Ανδρίτσαινας και των γύρω περιοχών.

 Θ.Χ.

Όλη η επικαιρότητα