Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως: Καταγγέλλει επίθεση και απειλές σε εργαζόμενους

Ακούστε το άρθρο

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον»

Με έγγραφη καταγγελία που έχει αποδέκτες τον δήμαρχο Πύργου, τις αρμόδιες Διευθύνσεις του δήμου, τους επικεφαλείς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, τους δημοτικούς σύμβουλους και κοινοποιείται και στον Εισαγγελέα Πύργου καθώς και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως καταγγέλλει επίθεση πολιτών σε εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας Πύργου

Ειδικότερα αναφέρονται τα παρακάτω:

«Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, προσήλθε πολίτης στο Κέντρο Κοινότητας για να αιτηθεί αναπηρικό επίδομα. Ενημερώθηκε για πρόβλημα του συστήματος, το οποίο δεν μπορούσε να διευθετηθεί μέσω του Κέντρου Κοινότητας. Αυτό τον εξόργισε και προέβη σε λεκτική και σωματική βία εναντίον των υπαλλήλων παρουσία πολιτών. Άρπαξε μία καρέκλα για να την πετάξει σε υπαλλήλους και πήρε ένα στυλό ώστε να επιτεθεί. Έπειτα, μετά από λίγη ώρα, άλλος πολίτης επιτέθηκε σε άλλη συνάδελφο φωνάζοντας και απειλώντας την. Κατά τις απογευματινές ώρες της ίδιας μέρας πήγαν σε σπίτι εργαζόμενης και αφού δεν την βρήκε εκεί μίλησε σε γείτονά της και του είπε ότι ήρθε να συστήσει στον πατέρα της, να κάνει σωστά την δουλειά της, γιατί θα την σφάξουν. Μάλιστα του τόνισε ότι θα ξαναπεράσουν να την βρουν.

Μετά το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ενημερώθηκε για το περιστατικό, όμως ο συγκεκριμένος πολίτης είχε αποχωρήσει και δεν κατάφεραν να συλλάβουν κανέναν.
Για όλα τα ανωτέρω πιστεύουμε να επιληφθεί άμεσα και η δικαιοσύνη στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, πιστεύουμε ότι θα πράξει το χρέος της. Όλοι οι εργαζόμενοι καταδικάζουμε την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν οι συνάδελφοι εν ώρα καθήκοντος.

Εκφράζουμε την στήριξη μας προς όλους τους συνάδελφους μας και καταγγέλλουμε τα γεγονότα και τέτοιες συμπεριφορές εκδικητικού χαρακτήρα και με αίσθημα ευθύνης έναντι των συναδέλφων θα πράξουμε τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει. Απαιτούμε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύργου που να καταδικάζει τις παντός τύπου προσβλητικές επιθέσεις που δέχονται οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους (Λεκτικές – Σωματικές) οι οποίοι ασκώντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα γίνονται εξιλαστήρια θύματα της ανευθυνότητας, της έλλειψης σεβασμού και κοινωνικής παιδείας τρίτων. Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας κάνοντας τη δουλειά τους σύμφωνα με το νόμο χωρίς να υποκύπτουν σε οποιασδήποτε μορφή βίας που τους ασκείται σωματική, λεκτική ή ψυχολογική απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται

Ζητάμε την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων και την προστασία τους από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά με κίνδυνο της προσωπική τους ασφάλεια.

Παρακαλούμε για την συμπαράστασή σας και την φυσική παρουσία της δημοτικής αστυνομίας.

Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία».

Η καταγγελία υπογράφεται από τον πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Γαρύφαλλο, την γραμματέα, Ξύδη Κανέλλα – Μαρία, και τα μέλη του ΔΣ, Γάζου Ελένη, Διονυσοπούλου Αγγελική, Αντωνόπουλο Γεώργιο, Μαρκόπουλο Ιωάννη και Καλαντζή Χαράλαμπο.

Όλη η επικαιρότητα