Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως: Όχι ιδιώτες σε Καθαριότητα, Πράσινο και Ηλεκτροφωτισμό

Ακούστε το άρθρο

Την αντίθεση τους στο νέο αναπτυξιακό» νομοσχέδιο εξέφρασαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Πύργου κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, στην κεντρική πλατεία. 

Σημείο τριβής αποτελεί η προσπάθεια της κυβέρνηση να εντάξει την διάταξη για την εκχώρηση των Υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου σε εργολάβους και ιδιωτικά συμφέροντα…

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος, τόνισε ότι «Ολοκληρώνουμε στον Πύργο μια σειρά συνελεύσεων προς όλους τους εργαζόμενους-μέλη του συλλόγου μας. Ξεκινήσαμε από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ακολούθησε αυτός της Ζαχάρως και σήμερα –σ.σ. χθες- στον Πύργο με θέματα που είναι μια σειρά με προβλήματα όλων των Υπηρεσιών του δήμου. Μας απασχολούν θέματα όπως οι Παιδικοί Σταθμοί όμως το πιο σημαντικό είναι οι διατάξεις του νέου Αναπτυξιακού νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μετά την Καθαριότητα εκχωρείται σε ιδιώτες εργολάβους, η Υπηρεσία Πρασίνου και ο ηλεκτροφωτισμός.  Δηλώνουμε την αντίθεση μας, για μια ακόμα φορά, στις συγκεκριμένες στοχεύσεις. Θα πρέπει οι δήμοι να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό και το βάρος να πέσει στην ανακύκλωση. Το άρθρο 179 δίνει την δυνατότητα στους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια με μια απλή απόφαση, από τα παρόντα μέλη, και χωρίς αιτιολόγηση να εκχωρούν σε ιδιώτες Καθαριότητα, Πράσινο και Ηλεκτροφωτισμό! Με τη νέα Νομοθετική ρύθμιση οι δήμαρχοι ουσιαστικά μετατρέπονται σε μάνατζερ όπου θα φροντίζουν να διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών εκχωρώντας τους υπηρεσίες του Δήμου και μετακυλώντας βέβαια το κόστος στα ήδη υπερχρεωμένα νοικοκυριά των Δημοτών αυξάνοντας τα Δημοτικά τέλη. Ο σύλλογος μας είναι αντίθετος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ζητάμε να αποσυρθεί. Επίσης να μην παρεμποδίζονται τα σωματεία και τα συνδικάτα. Είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία και το Σάββατο –σ.σ. σήμερα- θα πάρουμε μέρος στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με μέλη μας και από τους τρείς δήμους».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκε να διοργανωθεί συναυλία με το συγκρότημα «Passepartout» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Ξυστρή και τα έσοδα (μαζί με ένα ποσό από τα ταμεία του συλλόγου) να διατεθούν για την θεραπεία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ. Η ημερομηνία πραγματοποίησης της συναυλίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Όλη η επικαιρότητα