Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ Πύργου: Τέλος η ανοχή στην Παθολογική Κλινική

Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει προς τους αρμοδίους το εξουθενωμένο νοσηλευτικό – και λοιπό – προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου, για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Ζητούν τη λειτουργία είκοσι κλινών – για την νοσηλεία των ασθενών – αλλά με ενίσχυση από προσωπικό από τις Δομές Υγείας που ανήκουν στην 6η ΥΠΕ.

Με αφορμή την από 23 Ιουλίου απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά στη συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης ενεργοποίησης θαλάμων για την αποσυμφόρηση της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Πύργου, ο Σύλλογος Εργαζομένων, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως, φέτος, όπως και κάθε Αύγουστο, ο πληθυσμός της Ηλείας διπλασιάζεται, όπως και οι ασθενείς που χρήζουν τις υπηρεσίες της Ν.Μ. Πύργου.

«Οι εργαζόμενοι όμως δεν αποδεχόμαστε ημίμετρα αντιμετώπισης του προβλήματος συμφόρησης της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Πύργου που παρατηρείται τους τελευταίους 7 μήνες και το νοσηλευτικό προσωπικό δέχεται αδιαμαρτύρητα, δείχνοντας πρωτοφανή ευσυνειδησία, επαγγελματισμό και αίσθηση καθήκοντος. Φτάνει ως εδώ. Το προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού», αναφέρει η ανακοίνωση.  Επισημαίνεται δες πως, οι αντοχές τους έχουν τελειώσει αφού, όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένας την άδειά του για το φετινό καλοκαίρι, αλλά υπολείπονται άδειες από το 2017. «Το προσωπικό αυτό έχει ξεπεράσει τα βιολογικά του όρια και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρχουν απώλειες. Σημαίνουμε συναγερμό προς όλους τους αρμόδιους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από 36 κλίνες στις 50

Η δύναμη κλινών της παθολογικής κλινικής πριν 7 μήνες ήταν 36 κλίνες και σήμερα έχει φτάσει τις 50 κλίνες με το ίδιο προσωπικό , ενώ παρατηρούνται επιπλέον φιλοξενίες ασθενών σε άλλες κλινικές όταν υπερβαίνουν τους 50, οι παθολογικοί ασθενείς.

«Οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε να ανοίξουν απλά δύο ή τρείς θάλαμοι Παθολογικής Κλινικής στη κλειστή πτέρυγα του 3ου ορόφου. Χρειάζεται άμεση λύση που θα σέβεται α) την αξιοπρέπεια των ασθενών, ώστε να βρίσκονται 4 ασθενείς ανά θάλαμο νοσηλείας και όχι 5 ή 6 !!!  β)  την αποφυγή πιθανότητας ανθρώπινου λάθους λόγω του πρωτοφανούς φόρτου εργασίας γ) την εξασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και ασφάλειας των ασθενών», αναφέρουν χαρακτηριστικά και σημείων πως, από όλα τα παραπάνω, «…καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας, όχι δύο θαλάμων παθολογικής κλινικής στο 3ο όροφο αλλά η λειτουργία ολόκληρης της πτέρυγας του 3ου ορόφου δύναμης τουλάχιστον 20 κλινών. Η λειτουργία της είναι πλέον απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη». Ωστόσο, εξηγούν πως, αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό. Και δηλώνουν πως «ο Σύλλογος και το σύνολο των εργαζομένων της Ν.Μ Πύργου, θα είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε τολμήσει να σκεφτεί ότι με το ήδη υπάρχουν εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό θα ανοίξει και θα λειτουργήσει η κλειστή πτέρυγα».

Τέλος, καλούν το Υπουργείο Υγείας, τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας, να μεριμνήσουν για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής 20 κλινών, με διαθέσιμο προσωπικό από τις δομές υγείας που «ανήκουν» στην 6η ΥΠΕ.

Όλη η επικαιρότητα