Ηλεία

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαιών – Αγίων Αποστόλων: Δείχνει τον «δρόμο» της προσφοράς και της ανθρωπιάς

Ακούστε το άρθρο

Τον «δρόμο» της προσφοράς, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, έδειξαν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι του Ελαιώνα και των Αγίων Αποστόλων, που έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ελαιών – Αγίων Αποστόλων «Ο Άγιος Τρύφωνας» για προσφορά αίματος και εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ελαιώνα και η ανταπόκριση μικρών και  μεγάλων, παλαιών και νέων μελών, ήταν συγκινητική. Οι εθελοντές αιμοδότες, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτών Γωγώς Παρασκευά (σ.σ προϊσταμένη) και Γιώργου Βενιζέλου. Μέχρι το μεσημέρι, συγκέντρωσαν 33 μονάδες, για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, από την οποία, εδώ και 22 χρόνια έχουν βοηθηθεί εκατοντάδες συνάνθρωποί μας που βρέθηκαν σε κίνδυνο. «Η Ενορία του Ελαιώνα είναι από τις πρώτες που ίδρυσαν Σύλλογο Αιμοδοσίας και όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει πάρα πολλά και πολλές φιάλες αίματος στους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Κι αυτό δείχνει πόση ευαισθησία έχουν οι άνθρωποι της περιοχής, να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Γιατί, δίνοντας αίμα, δίνουν ζωή», είπε, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, που βρέθηκε δίπλα στους διοργανωτές και στους εθελοντές, μαζί με εφημέριους των γύρω ενοριών. Παρομοίασε μάλιστα την προσφορά των εθελοντών, με την προσφορά του Χριστού, που έδωσε το αίμα του και έσωσε – σωματικά και ψυχικά – τους ανθρώπους, και τόνισε την ανάγκη, αυτές οι δράσεις να κοινοποιούνται, ώστε να ενημερώνονται οι νέοι και να ακολουθούν αυτό το παράδειγμα. Γι’ αυτό και συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου, εφημέριο πατ. Ηλία Κούλη και όλα τα μέλη του Δ.Σ, καθώς και όλους όσοι συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ευχόμενος τους να τους έχει καλά ο θεός και να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους.

Με 35 δότες μυελούς των οστών

Ωστόσο, η χθεσινή ημέρα  – όπως εξήγησε – και ο γραμματέας, Ανδρέας Πλακούδας, ήταν αφιερωμένη στην δωρεά μυελού των οστών, με τον Σύλλογο να κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για την εγγραφή νέων μελών, γνωρίζοντας ότι η προσφορά μυελού των οστών, μπορεί να δώσει σε κάποιον συνάνθρωπό μας που πάσχει από σοβαρό αιματολογικό νοσήματα, μια 2η ευκαιρία στη ζωή. Η ανταπόκριση, ήταν συγκινητική και μέχρι το μεσημέρι, είχαν εγγραφεί συνολικά 35 νέοι εθελοντές δότες.

Και δωρεάν σπιρομέτρηση

Εξάλλου, το πρωί της Πέμπτης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και τη συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας – μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Πρόνοιας, Αντώνη Χαροκόπου – πραγματοποιήθηκαν 85 δωρεάν σπιρομετρήσεις σε αντίστοιχο αριθμό κατοίκων του χωριού, ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί και προληπτικός έλεγχος και μαστογραφίες, στις γυναίκες του χωριού, με τη συνεργασία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» .

Τέλος, εκ μέρους του Δ.Σ, ο κ.Πλακούδας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι συμβάλουν κάθε φορά στην πραγματοποίηση των κοινωνικών πρωτοβουλιών – δράσεων του Συλλόγου, που έχουν αποδέκτη τους κατοίκους του χωριού.

Όλη η επικαιρότητα