Ηλεία

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γουμέρου «Αγία Παρασκευή» : «Γρηγορείτε για την προσφορά»

Ακούστε το άρθρο

Γρηγορείτε ότι ουκ οίδατε την ημέραν ουδέ την ώραν εν ή ο υιός του ανθρώπου έρχεται». Μ’ αυτήν παραβολή, ο πατ. Γεώργιος Αθασόπουλος έδωσε το δικό του μήνυμα στην χθεσινή 10η εθελοντική αιμοδοσία, του Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Γουμέρου «Η Αγία Παρασκευή», για την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, αφού κανένας μας δεν ξέρει πότε και πόσο αίμα μπορεί να χρειαστεί.

   Το 2018 ήταν για τους κατοίκους του Γουμέρου μια χρονιά προσφοράς, αφού πραγματοποιήθηκαν τρεις εθελοντικές αιμοδοσίες (σ.σ στις 7 Ιανουαρίου, την 1η Ιουλίου και χθες), με σημαντική προσέλευση κάθε φορά, αφού οι κάτοικοι έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας.

      Η χθεσινή αιμοδοσία, η 10η στο σύνολο, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, εκεί όπου από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν οι εθελοντές. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Διευθύντρια του Σταθμού, Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτών Γωγώς Παρασκευά (σ.σ προϊσταμένη) και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Μέχρι το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν 20 περίπου μονάδες αίματος, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και θα αιμοδοτήσουν 4-5 ακόμα εθελοντές, στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, καθώς δεν κατάφεραν να παραστούν στην χθεσινή αιμοληψία ή δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν για διάφορους – παροδικούς – λόγους υγείας.

«Το 2019, να είναι χρονιά προσφοράς»

Ο πατ. Γεώργιος, που ηγείται του Συλλόγου που ιδρύθηκε και άρχισε να αιμοδοτεί το 2014, όλα αυτά τα χρόνια κάνει μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση της ομάδας με νέους αιμοδότες, ευχήθηκε στους αιμοδότες, την «κινητήρια δύναμη» του συλλόγου, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας, αλλά και σε όλο τον κόσμο «Η Γέννηση του Χριστού, να γεννήσει μέσα μας το πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ώστε το 2019 να είναι μια καλύτερη χρονιά προσφοράς στον συνάνθρωπο».

Όλη η επικαιρότητα