Ηλεία

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα «Ο Άγιος Δημήτριος»: Νικητής η συμμετοχή και η συλλογική προσφορά

Ακούστε το άρθρο

Το πιο σημαντικό βραβείο, αυτό της συμμετοχής, έλαβαν τα παιδιά της περιοχής του Καράτουλα που χθες το πρωί συμμετείχαν στην Ποδηλατροδρομία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα «Ο Άγιος Δημήτριος».

Στόχος της δράσης αυτής – που μετρά 10 και πλέον χρόνια ζωής – είναι η ένταξη των παιδιών στην συμμετοχή διαδικασία, τη συνεργασία και τη συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την εθελοντική προσφορά αίματος. Ο στόχος έχει επιτευχθεί, αφού μικροί μαθητές που συμμετείχαν στις πρώτες ποδηλατροδρομίες του Συλλόγου, σήμερα είναι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Η εκκίνηση, ο τερματισμός, το βραβείο

Η εκκίνηση για τους 40 περίπου ποδηλάτες, δόθηκε από τον εφημέριο του χωριού και πρόεδρο του Συλλόγου, πατ. Αθανάσιο Στεργιόπουλο, από την περιοχή του Δημοτικού Καταστήματος Καράτουλα. Τα παιδιά πραγματοποίησαν μια διαδρομή λίγων χιλιομέτρων περιμετρικά του χωριού, με τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου και εθελοντών, που ανέλαβαν ρόλο πλοηγών και ουραγών στην ποδηλατοδρομία, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Για τους λιλιπούτειους ποδηλάτες, η διαδρομή ήταν μικρότερη και έγινε συνοδεία των γονιών τους.

Όλοι, τερμάτισαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, όπου έγινε και η απονομή των Μεταλλίων Συμμετοχής, τόσο από τον εφημέριο πατ. Αθανάσιο όσο και από τον πρόεδρο της Τ.Κ Καράτουλα Γιώργο Τσατσαμπά και τον πρώην Δήμαρχο Ωλένης Γιάννη Παναγόπουλο.

«Να δουλεύουμε πάντα συλλογικά»

Μιλώντας στα παιδιά, ο πατ. Αθανάσιος, αναφέρθηκε στην αξία της συμμετοχής σε κάθε συλλογική δράση, παρομοιάζοντας την ποδηλατοδρόμια τους με την συμμετοχή των εθελοντών στις εθελοντικές αιμοδοσίες με στόχο το κοινό καλό της τοπικής κοινωνίας. «Μεγαλώνοντας, θα καταλάβετε ότι το μετάλλιο αυτό που σας δίνει ο Σύλλογος, είναι το κίνητρο, μεγαλώνοντας, να συμμετέχετε στις συλλογικές δράσεις και να προσφέρετε στην τοπική κοινωνία, όπως συμβαίνει με την προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών, που βοηθούν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Όταν δουλεύουμε συλλογικά, όλοι μαζί για ένα σκοπό, πάντα πετυχαίνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα και βοηθάμε την κοινωνία που μας γέννησε, μας αποδέχθηκε και μεγαλώνουμε, να προχωρήσει μπροστά», τους είπε ο πατ. Αθανάσιος, συμβουλεύοντας τους τέλος, με την έναρξη του σχολικού έτους και την επιστροφή στα θρανία και στα μαθήματά τους, να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Όλη η επικαιρότητα