Ηλεία

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σμίλα «Ο Άγιος Γεώργιος»: Προσφέρει αίμα, ζωή και ελπίδα

Ακούστε το άρθρο

«Παρών» για μια ακόμα φορά, στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, δήλωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σμίλα «Ο Άγιος Γεώργιος», τα μέλη το οποίου ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στην έκκληση για αίμα. Χθες, πραγματοποιήθηκε και η 5η εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί νέοι εθελοντές.

Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού και ήταν όλοι εκεί από νωρίς το πρωί. Παλιοί και νέοι αιμοδότες, από το Σμίλα και την ευρύτερη περιοχή, που έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της προσφοράς αίματος και αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο της Κυριακής τους για να δώσουν «ζωή» σε όλους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτριών Λίνας Παπαδοπούλου και Ράνιας Μπαρλαμά. Μάλιστα, η κα Ζαχαριαδάκη εξήρε την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του δραστήριου συλλόγου, προσελκύοντας κάθε φορά νέους αιμοδότες. «Κάθε φορά ο κόσμος έρχεται με χαρά να δώσει το αίμα του. Και το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν και νέα άτομα και εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν τον σύλλογο. Γιατί η ιδέα του εθελοντισμού περνά στη νεολαία και αυτό είναι κάτι που θέλουμε και επιδιώκουμε κι εμείς στον Σταθμό Αιμοδοσίας», σημείωσε η κα Ζαχαριαδάκη.

Μέχρι το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν 16 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ όσοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες – για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας ή λόγω υποχρεώσεων που δεν τους επέστρεψαν να παραστούν – θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας. «Η ανάπτυξη του συλλόγου μας και η προσέλευση νέων εθελοντών κάθε φορά, οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλουμε κι εμείς ως σύλλογος αλλά και στο γεγονός ότι ο κόσμος έχει  κατανοήσει πια πως τα 5-10 λεπτά από τον χρόνο του δεν είναι τίποτα μπροστά την αξία μιας μονάδας αίματος», εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σπύρος Αλικάκης, σημειώνοντας επίσης πως, αν και η ανταπόκριση του κόσμου στα καλέσματα που έγιναν για προσφορά αίματος για τους τραυματίες και εγκαυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι ήταν συγκινητική, ωστόσο δε θα πρέπει να ενεργοποιείται μόνο όταν συμβαίνουν θλιβερά γεγονότα. «Μια φορά το χρόνο να αιμοδοτούν όλοι οι υγιείς πολίτες, είναι αρκετό για τη χώρα μας και τις ανάγκες της», καταλήγει ο κ.Άλικάκης.

Όλη η επικαιρότητα