Σύλλογος Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας: Νέα στέγη στο ΚΕΦΙΑΠ!

Το δικό του «ορμητήριο» στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης απέκτησε από χθες ο Σύλλογος Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, μετά την απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, να παραχωρήσει στον Σύλλογο ένα γραφείο, προκειμένου να στεγάσει τις δραστηριότητές του.

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής, με τα μέλη του Συλλόγου, να ευχαριστούν τον κ.Διαμαντόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ του Γ.Ν Ηλείας, τους εργαζόμενους στο ΚΕΦΙΑΠ, τους εκπροσώπους της Π.Ε Ηλείας αλλά και όλους όσοι στηρίζουν τις δράσεις που κάνει ο Σύλλογος με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Στο νέο του…σπίτι

Έτσι, από χθες, ο Σύλλογος Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, βρίσκεται στο δικό του «σπίτι», αφού το ΚΕΦΙΑΠ ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000 ως Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ).

Το γραφείο του Συλλόγου, που στεγάζεται στο γραφείο 17 (σ.σ δίπλα από το γυμναστήριο του Κέντρου) θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, μεταξύ 10:00-13:00 (τηλ. 2621360877) για όσους επιθυμούν να βρεθούν εκεί, να ενημερωθούν για τις δράσεις τους και να στηρίζουν το έργο του.

«Θα είμαστε δίπλα τους…»

«Συμπαραστάτες μας στην προσπάθεια αναγέννησης του ΚΕΦΙΑ που για 3 χρόνια ήταν σε αδράνεια, είναι οι σύλλογοι των ΑμεΑ, με τους οποίους επιδιώξαμε μια δημιουργική όσμωση. Θεωρώ ότι πλέον βρίσκονται στο σπίτι τους.  Τους θέλουμε κοντά μας, θέλουμε τις απόψεις, την κριτική και το παράπονό τους», είπε ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι δίπλα στον Σύλλογο και θα συνεχίσουν τη συνεργασία.

Να είναι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου, δεσμεύτηκαν από την πλευρά του, ο βοηθός Περιφερειάρχη Ολυμπισμού, Αθλητισμού, Πολιτισμού Δημήτρης Κωσταριάς και ο Περιφ. Σύμβουλος Λάμπης Αριστειδόπουλος, που ήταν παρόντες στην χθεσινή εκδήλωση, όπως και η γραμματέας του Συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις», Αγαθή Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ηλείας της Ε.Α.Α.Ν Ζώης Υφαντής και ο επικεφαλής  ελάσσονος μειοψηφίας του Δημ. Συμβουλίου Πύργου Χάρης Μιχαλακόπουλος. «Ο πολιτισμός μίας κοινωνίας και μίας χώρας φαίνεται από το πώς αντιμετωπίζει τα άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα. Δυστυχώς το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο. Εμείς ως Περιφέρεια, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό του δραστήριου Συλλόγου», είπε ο κ.Κωσταριάς, ευχόμενος καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο έργο, τους, συγχαίροντας και τον κ.Διαμαντόπουλο για την παραχώρηση του χώρου, όπως έκανε και ο κ.Αριστειδόπουλος, ευχόμενος ταυτόχρονα στο Δ.Σ να συνεχίσει την έντονη δραστηριότητά του, δεσμευόμενος ναι είναι πάντα στο πλευρό τους.

Εκτός από τις ευχές του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», Σπύρος Χιώνης, σημείωσε χαρακτηριστικά «…Η ελληνική κοινωνία δεν κινδυνεύει από την αλλαγή φύλλου, κινδυνεύει από το ξεκλήρισμα που γίνεται κάθε χρόνο και τις 2,5 χιλιάδες οικογένειες που έχουμε θύματα νέους ανθρώπους στο δρόμο», δηλώνοντας συμπαραστάτης στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος, για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος, ο οποίος– όπως είπε και ο κ.Παπαναγιώτου – εκτός από νεκρούς, «αφήνει» και 50 αναπήρους τον χρόνο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους παριστάμενος, στο προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ και κυρίως στον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας κ.Διαμαντόπουλο, εξέφρασε εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ, ο πρόεδρος Παντελής Παπαναγιώτου, στον οποίο «πίστωσε» και την σημαντική πρόοδο που έχει παρουσιάσει το ΚΕΦΙΑΠ στον ένα χρόνο της διοίκησής του στο Γ.Ν Ηλείας. «Είναι ένα μεγάλο και καλό δώρο, για να ξεκινήσουμε τις δράσεις που θέλουμε με τη συνεργασία του ΚΕΦΙΑΠ, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν, με ημερίδες και εκδηλώσεις που αφορούν το Νοσοκομείο και το χώρο της υγείας και πρόνοιας. Μας λυπούσε το γεγονός ότι για κάποια χρόνια, το κτίριο δεν λειτουργούσε, αλλά τώρα, βλέποντας ότι τα πράγματα αλλάζουν, θέλουμε να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στον χώρο της Πρόνοιας», είπε ο κ.Παπαναγιώτου, σημειώνοντας ότι οι δράσεις του Συλλόγου και οι επαφές του με όλη την Ηλεία θα συνεχιστούν, γνωστοποιώντας μάλιστα πως ήδη, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για την ανάπτυξη συνεργασίας με τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ραντεβού με τους προσκόπους στο ΣΠΚ

Τέλος, ο κ.Παπαναγιώτου, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο κοινό, να συμμετάσχει στις δραστηριότητες που θα κάνει το Σωματείο με το Σύστημα Δασοπροσκόπων Τ.Ε Πύργου, την Κυριακή 15 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, μεταξύ 18:00-21:00, στο Πάρκο ΣΠΚ, όπου θα γίνει και συγκέντρωση καπακίων, για την ανταλλαγή με αναπηρικά αμαξίδια (σ.σ έχουν ήδη δοθεί 6) σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.