Ομογένεια

Συμφωνία Ελλάδας-Γερμανίας για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας

germany-greece1-569x350.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ελληνογερμανικό Γραφείο Νεολαίας αναμένεται να ιδρυθεί σε Ελλάδα και Γερμανία, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της γνωριμίας των νέων από τις δύο χώρες.    

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς έχει δεχθεί ήδη τις επισκέψεις του πρέσβη της Γερμανίας κ. Πέτερ Σοφ, του Μορφωτικού Ακολούθου κ. Βόλφγκανγκ Ρεχενχόφερ, των δύο βουλευτών της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας κ.κ. Ι. Καρς και Κ. Σνάιντερ με τους συνεργάτες τους, καθώς και τον κ. Δημήτριο Ράλλη, πρέσβη επί τιμή, ο οποίος ανέλαβε -με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά- καθήκοντα συντονιστή για ειδικά θέματα προώθησης των Ελληνογερμανικών σχέσεων.

Στις συναντήσεις αυτές, που έγιναν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκφράστηκε η έντονη ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης όπως αυτή έχει στο παρελθόν εξαγγελθεί στις επαφές κρατικών αξιωματούχων των δύο πλευρών.

Ειδικότερα στον τομέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η πολιτιστική και εκπαιδευτική συνεργασία των δύο πλευρών με την άμεση ίδρυση του Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας, σύμφωνα και με την από Σεπτεμβρίου του 2014 κοινή δήλωση πρόθεσης των Προέδρων της Δημοκρατίας και των δύο χωρών κ.κ. Γκάουκ και Παπούλια. Το Γραφείο αυτό, με έδρα στην Ελλάδα και στη Γερμανία, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των νέων των δύο χωρών με συγκεκριμένες δραστηριότητες στα επίπεδα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ερευνητικών ανταλλαγών κ.λπ.

Το Γραφείο Νεολαίας θα αποτελέσει έναν πολύ σοβαρό πυλώνα για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών και θα γεφυρώσει τις όποιες διαφορές προκλήθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: www.europolitis.eu

Όλη η επικαιρότητα