Τεχνολογία

Συμβαίνει κάτι κακό στο ίντερνετ;

14882_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών ITU συγκάλεσε την Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Τηλεπικοινωνίες (WCIT) στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια διάσκεψη που ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου 2012. Το συνέδριο χαρακτηρίζεται ορόσημο, αφού θα επανεξετάσει τους τρέχοντες διεθνείς κανονισμούς τηλεπικοινωνιών.

Οι κανονισμοί αυτοί θεωρούνται ως μια δεσμευτική παγκόσμια συνθήκη «που σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη διεθνή διασύνδεση και διαλειτουργικότητα των συστημάτων πληροφόρησης και επικοινωνίας των υπηρεσιών, καθώς και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας τους και την ευρεία δημόσια χρησιμότητα και τη διαθεσιμότητα».

Δείτε το βίντεο

Γιατί αλλάζει η Διεθνής Συνθήκη

Σύμφωνα με την ITU, «η Συνθήκη καθορίζει τις γενικές αρχές για την εξασφάλιση της ελεύθερης ροής των πληροφοριών σε όλο τον κόσμο, προωθώντας προσιτή και ισότιμη πρόσβαση για όλους και θέτοντας τα θεμέλια για τη συνεχή καινοτομία και την ανάπτυξη της αγοράς».

Η τελευταία διαπραγμάτευση για τους διεθνείς κανονισμούς έγιναν στην Μελβούρνη, στην Αυστραλία το 1988. Η ITU υποστηρίζει πως υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι το κείμενο πρέπει τώρα να επικαιροποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει τις δραματικά διαφορετικές τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών στο τοπίο του 21ου αιώνα.

Περισσότερα εδώ: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231225290

Όλη η επικαιρότητα