Life Γεύσεις

Συμβουλές για όσους βαριούνται την μαγειρική

Ακούστε το άρθρο

Η μαγειρική για πολύ κόσμο είναι σαν μορφή ψυχοθεραπείας. Τους χαλαρώνει, τους γεμίζει με την χαρά της δημιουργίας, είναι και τέλειος τρόπος να πειραματίζονται με νέες γεύσεις και συνταγές. Θέλουμε να πούμε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λατρεύεις την διαδικασία του μαγειρέματος. Αναγνωρίζουμε, όμως, πως υπάρχει και κόσμος που απλά δεν γουστάρει.

Δεν γίνεται να τρως κάθε μέρα ντελίβερι, όμως.

Και επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν τρόποι να συμπαθήσεις κάπως την μαγειρική, έχουμε μερικές συμβουλές για να την κάνεις πιο σύντομη, πιο εύκολη και να έχεις ένα εξίσου νόστιμο αποτέλεσμα. Και, πού ξέρεις, ίσως στο τέλος να συνειδητοποιήσεις ότι είναι και για ‘σένα μια μορφή ψυχοθεραπείας.

Κανόνας 1: Μη φοβάσαι τα κατεψυγμένα

Το να φτιάξεις ένα ωραίο πιάτο δεν σημαίνει πως πρέπει όλα τα υλικά σου να είναι ολόφρεσκα. Ειδικά αν μιλάμε για φρούτα και λαχανικά. Σοβαρά, ποιος έχει χρόνο να κόβει τόσα πολλά λαχανικά; Αν τα αγοράσεις κατεψυγμένα, γλυτώνεις πάρα πολύ χρόνο προετοιμασίας, αλλά δεν χάνεις καμία απαραίτητη βιταμίνη, μιας και η διαδικασία της κατάψυξης διατηρεί τα λαχανικά φρέσκα όπως την στιγμή που κόπηκαν.

Κανόνας 2: Μην φοβάσαι ούτε την λαϊκή

Εναλλακτικά, αν θες να παίξεις με όντως φρεσκοκομμένα προϊόντα, η λαϊκή είναι η καλύτερή σου φίλη. Είναι πιο φτηνή από οποιοδήποτε μπακάλικο και σούπερ μάρκετ, μπορείς να πάρεις ακριβώς τις ποσότητες που χρειάζεσαι και – εδώ δεν είμαστε αντικειμενικοί, αλλά εντάξει – μπορεί να γίνει πολύ χαλαρωτική βόλτα.

Κανόνας 3: Μην προσπαθείς να κάνεις περίπλοκες συνταγές

Ένας από τους λόγους που πολύς κόσμος δεν μαγειρεύει είναι επειδή η πολυπλοκότητα μερικών συνταγών είναι απαγορευτική—είτε για λόγους χρόνου, είτε βαρεμάρας. Και ναι, θα σου λέγαμε κι εμείς να μην κάνεις ριζότο, που θέλει να είσαι από πάνω του μισή ώρα και να ανακατεύεις καρτερικά. Δοκίμασε απλές συνταγές, που χρησιμοποιούν μέχρι τέσσερα υλικά τα οποία μπορείς να ετοιμάσεις ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ένα φιλέτο σολομού με μερικά κομμάτια ψητό μπρόκολο είναι ένα πλήρες γεύμα, αλλά δεν θα σου πάρει πάνω από ένα τέταρτο για να το ετοιμάσεις.

Κανόνας 4: Μπαχαρικά!

Με θαυμαστικό, επειδή αν τα μπαχαρικά ήταν σημείο στίξης, θα ήταν θαυμαστικό. Είναι πάντα εκεί για ‘σένα, μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς ένα γεύμα και να απογειώσουν την γεύση του, άσε που από ένα σημείο και μετά θα διασκεδάζεις πολύ παίζοντας με τις αναλογίες και προσπαθώντας να τα ταιριάξεις μεταξύ τους. Άσε που τα μπαχαρικά είναι ο καλύτερος τρόπος να αποφύγεις το πολύ αλάτι στο φαγητό, και πάντα είναι καλό να αποφεύγεις το αλάτι.

Κανόνας 5: Το τοστάκι το ιερό

Μερικές φορές έχεις χρόνο μόνο για ένα τοστάκι, κι αυτό είναι εντάξει. Άσε, όμως, το κλασικό ζαμπόν-τυρί στην άκρη και ξεκίνα να παίζεις με λαχανικά, με διαφορετικά dressing και με κρέας—ας πούμε, κοτόπουλο που μπορεί να σου έμεινε από την προηγούμενη μέρα. Και κάπως έτσι, με λίιιγη μόνο όρεξη να πειραματιστείς, ένα τόσο ταπεινό (πλην τίμιο) φαΐ όπως το τοστ μπορεί να γίνει light γκουρμεδιά. Επειδή το αξίζεις.

via

Όλη η επικαιρότητα