Ηλεία

Συναγερμός για παράτυπους μετανάστες – Εντοπίστηκαν να κινούνται κοντά στην παραλία των Σαβαλίων

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε χθες λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στις αστυνομικές αρχές του νομού Ηλείας, όταν ενημερώθηκαν ότι εντοπίστηκαν αλλοδαποί να κινούνται κοντά στην παραλία των Σαβαλίων.

Διερχόμενος αλλά και περίοικοι που διαμένουν στην περιοχή αντιλήφθηκαν 15 αλλοδαπούς να κινούνται στο δρόμο της παραλίας των Σαβαλίων. Αμέσως άρχισαν να τηλεφωνούν στις αστυνομικές αρχές, καθώς αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την παραλία των Σαβαλίων με κατεύθυνση προς το χωριό, χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό για αυτούς.

Τα σενάρια δεν άργησαν να διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι εκτίμησαν ότι πρόκειται για παράνομους μετανάστες που τους άφησε κάποια βάρκα στην παραλία και αυτοί ξεκίνησαν για να αναζητήσουν την τύχη τους. Άλλωστε, οι αλλοδαποί φορούσαν μόνο τα ρούχα τους και ορισμένοι από αυτούς είχαν μικρά σακίδια στους ώμους τους, γεγονός που αποδείκνυε ότι δεν είχαν σχέση με την περιοχή.

Προσαγωγή

Οι πληροφορίες που έφτασαν στις αστυνομικές αρχές ήταν συγκεχυμένες και αμέσως έσπευσαν στο σημείο αστυνομικοί, με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή κ. Θωμά Καραχάλιο. Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν να περπατούν στο δρόμο της παραλίας Σαβαλίων, με κατεύθυνση προς την εθνική οδό. Πράγματι οι αλλοδαποί ήταν 15 σε αριθμό και οι αστυνομικοί τους ζήτησαν να σταματήσουν και ξεκίνησαν να κάνουν έλεγχο.

Οι αλλοδαποί τους είπαν ότι διαμένουν στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας και ότι βρέθηκαν στην περιοχή των Σαβαλίων, προκειμένου να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες στην περιοχή.

Στο σημείο μετέβησαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και οι αλλοδαποί προσήχθησαν στο Τμήμα για έλεγχο και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Διοικητική απέλαση

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αλλοδαπούς από το Πακιστάν, ηλικίας από 17 έως 45 ετών, και  μόνο οι πέντε από αυτούς βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και κατέχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, γι’ αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι δέκα δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, βρέθηκαν παράνομα στη χώρα και γι’ αυτό κρατούνται από τις αστυνομικές αρχές για διοικητική απέλαση.

Άπαντες είπαν στους αστυνομικούς ότι του μετέφεραν με αγροτικό όχημα από την περιοχή της Μανωλάδας στα Σαβάλια προκειμένου να βρουν δουλειά σε χωράφια της περιοχής, ωστόσο δεν κατονομάστηκε κάποιο άτομο για τη μεταφορά τους, ούτε όμως και συγκεκριμένος προορισμός ή κάποιος εργοδότης.

Όλη η επικαιρότητα