Ελλάδα

Συναγερμός για βόμβα σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Χανίων

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε νωρίς το βράδυ στο αεροδρόμιο των Χανίων όταν ένα αεροπλάνο Boeing 753 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση μετά από πληροφορίες που έκαναν λόγο για ύπαρξη βόμβας.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αίγυπτο στη Γερμανία (Χουργκάντα-Ντίσελντορφ) μεταφέροντας 281 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.

Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχθεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και απομακρύνονται με λεωφορεία.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χανίων, με τη συνδρομή και της αμερικάνικης Βάσης διεξάγουν έρευνες.

Η έρευνα γίνεται με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας.

Όλη η διαδικασία εξελίσσεται όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ εκτός από τους χώρους του αεροσκάφους γίνεται έλεγχος σε όλες τις αποσκευές και στους επιβαίνοντες σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com αναφέρεται πως, επιβάτης του αεροσκάφους είδε απειλητικό μήνυμα στον καθρέφτη του WC ενημέρωσε το πλήρωμα και ο πιλότος έδωσε σήμα για έκτακτη προσεδάφιση, όταν το αεροσκάφος έβγαινε από το FIR Αιγύπτου για το ελληνικό. Αμέσως απογειώθηκαν από την Κρήτη δύο μαχητικά αεροσκάφη που συνόδευσαν το Boeing μέχρι την προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανίων.

ΠΗΓΗ: in

Όλη η επικαιρότητα