Αχαϊα

Συναγερμός στο Λιμενικό για αγνοούμενο kitesurfurer στην Ακράτα – Στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του

Ακούστε το άρθρο

Πανικός επικράτησε στην περιοχή της Ακράτας, όταν το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε για 49χρονο kitesurfurer ο οποίος αγνοείτο για αρκετή ώρα στα ανοικτά.

Άμεσα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης προκειμένου να εντοπίσουν τον αγνοούμενο.

Στο σημείο κατέφθασαν και από ξηράς και από θάλασσας δυνάμεις.

Τελικά ο 49χρονος εντοπίστηκε και ευτυχώς περισυνελέγη σώος λίγη ώρα αργότερα.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αιγίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό αγνοούμενου 49χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας, στη θαλάσσια περιοχή Ακράτας του Κορινθιακού Κόλπου.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 7993 και το Ε/Ρ σκάφος “ΤΡΙΤΩΝ” Σ.Π. 529 Γ΄, ενώ από ξηράς αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο ανωτέρω, εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο Ακράτας, καλά στην υγεία του
“.

tempo24

Όλη η επικαιρότητα