Πολιτική Υγεία

Συνάντηση Αυγερινοπούλου –Κοντοζαμάνη: Άμεση ενίσχυση νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδος

Ακούστε το άρθρο

Εισήγηση για περιορισμό εργασίας στα Δικαστήρια και σε δημόσιες υπηρεσίες  – Σειρά μέτρων για την οικονομική ενίσχυση του Ν. Ηλείας λόγω επιπτώσεων από τον Covid-19

 

Με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, συναντήθηκε σήμερα νωρίς το πρωί η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., στη Βουλή, με τον οποίον συζήτησε εκτενώς σειρά θεμάτων που ανακύπτουν για τη προστασία της δημόσιας υγείας από την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού Covid 19 στον Νομό Ηλείας.

Άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, αλλά και των ιατρικών κέντρων

Η κα Βουλευτής μετέφερε στον κ. Υφυπουργό την αγωνία των συμπολιτών της, αλλά και το αίτημα για άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας και των ιατρικών κέντρων με πρόσθετο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού υπήρξε άμεση και αυτή τη στιγμή μετά από σειρά επικοινωνιών της κα Βουλευτού με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, κ. Χρήστο Χριστόπουλο, και την Αναπλ. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδος, κα Ειρήνη Αγγελάκου, το Υπουργείο αναμένει να λάβει τη λίστα με τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις οποίες το Υπουργείο δεσμεύτηκε να καλύψει άμεσα. Ήδη από μέρες έχουν υιοθετηθεί από τη χώρα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου, καθώς και πρόβλεψη για πρόσθετα κονδύλια σχετικά.

Έχει προγραμματιστεί, δε, για τη Δευτέρα το απόγευμα, το επόμενο ραντεβού της κα Αυγερινοπούλου με τον κ. Κοντοζαμάνη, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η αντιμετώπιση όλων των σχετικών αναγκών.

Σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς για συντονισμό της αρωγής

Σε άμεση επικοινωνία βρίσκεται, δε, η κα Αυγερινοπούλου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Γιάννη Καρβέλη και τους Δημάρχους των Δήμων που έχουν πληγεί, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει από τη μεριά της στο συντονισμό όσης αρωγής χρειάζεται στο Νομό μας από τα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Υγείας, Παιδείας, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τουρισμού).

Αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών μεγάρων

Όσον, δε, αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η κα Αυγερινοπούλου μετά από επικοινωνία με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας, μεταβίβασε το αίτημά τους για άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης που να αναστέλλει τη λειτουργία των δικαστικών μεγάρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.  Επικοινωνία, σχετικά, πραγματοποίησε και με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας και επιστημονικού συνεργάτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο ΕΟΔΥ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορές, μιας και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το κορονοϊό εισηγείται την ανάγκη λήψης πρόσθετων προληπτικών μέτρων.

Στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων

Η κα Αυγερινοπούλου στήριξε, δε, το αίτημα ενίσχυσης των πληγέντων επιχειρήσεων, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ηλείας ως αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Εύχομαι δύναμη και καλή ανάρρωση σε όλους τους συμπολίτες μας που ασθένησαν από τον ιό. Η σκέψη μας είναι συνεχώς κοντά τους. Κάνουμε από την πλευρά μας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά.» δήλωσε η κα Αυγερινοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα