Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση Αυγερινοπούλου με Βεστάγκερ

Ακούστε το άρθρο

Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ για την Ολυμπία Οδό

Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η Βουλευτής Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού (Πάτρα – Πύργος), πραγματοποίησε συνάντηση υψηλού επιπέδου με την Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Η κα Αυγερινοπούλου επεσήμανε την ανάγκη έγκαιρης υλοποίησης του έργου με ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να συμπεριληφθεί η Αρχαία Ολυμπία. Η κα Βουλευτής επισήμανε την επικινδυνότητα της Ολυμπίας Οδού, στην οποία συμβαίνουν συχνά σοβαρά ατυχήματα με απώλεια της ανθρώπινης ζωής και τόνισε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει λύση για την πλήρη χρηματοδότηση αυτού του έργου. Η κα Βεστάγκερ επιβεβαίωσε την κα Βουλευτή ότι γνωρίζει το αντικείμενο εις βάθος.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, πραγματοποίησε εκτεταμένη συζήτηση με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, ώστε να δοθεί λύση στη χρονική καθυστέρηση του έργου και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.

Η κα Αυγερινοπούλου και η κα Βεστάγκερ ανανέωσαν το ραντεβού τους στις Βρυξέλλες για μια εφ’ όλης της ύλης συνάντηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Κάναμε σήμερα μια επικοινωνία με την Επίτροπο Ανταγωνισμού στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, και έχω ήδη προβεί σε προηγούμενες επικοινωνίες με  εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα της Ολυμπίας Οδού. Οι καθυστερήσεις που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να οδηγήσουν στην έκπτωση του έργου. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί το έργο έγκαιρα και  με αρτιότητα, καθώς και να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Όλη η επικαιρότητα