Συνάντηση Χριστοδουλόπουλου με τον παγκόσμια αναγνωρισμένο Ινδό Assem Chauhan: Προοπτική συνεργασίας της Ήλιδας με την Ινδία! (VIDEO)

Δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με την Ινδία ανοίγει ο δήμος Ήλιδας, μετά την συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον ‘παγκόσμιο Ινδό’ Assem Chauhan (Ασσήμ Τσοουχάν), η οικογένεια του οποίου είναι μία από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες οικογένειες στον τομέα της εκπαίδευσης και έχει ιδρύσει το πανεπιστήμιο ‘Amity University’ που διαθέτει 130 παραρτήματα διεθνώς (Ινδία- Αμερική- Ευρώπη).

Ο κ. Τσοουχάν προχθές συμμετείχε σε συνέδριο για την αειφόρο ανάπτυξη στην Πάτρα και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί και την Αρχαία Ήλιδα. Κάτι που έκανε χθες το απόγευμα, συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους, την ελληνίδα συνεργάτη του καθηγήτρια της Ιατρικής Πολυξένη Νικολοπούλου- Σταμάτη, που έχει ρίζες από την Ηλεία, και την γιατρό από την Ινδία Ραχμάν Καμάρ.

Τρόποι συνεργασίας

Εν συνεχεία τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας στο γραφείο του και σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζήτησαν τρόπους συνεργασίας των δύο χωρών, με την περιοχή της Ήλιδας να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο κ. Τσοουχάν δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την ίδρυση παραρτήματος του Πανεπιστημίου του στην Ελλάδα, κάτι το οποίο όπως εξήγησε και ο κ. Χριστοδουλόπουλος άπτεται της κεντρικής εξουσίας και της νομοθεσίας της χώρας, ωστόσο και από τις δύο πλευρές εκδηλώθηκε η επιθυμία συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο αγροτικός τομέας και γιατί όχι και η λειτουργία θερινών σχολείων στην περιοχή.

Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να αδελφοποιηθεί ο δήμος Ήλιδας με κάποια πόλη της Ινδίας, για να αναπτυχθούν πιο ισχυροί δεσμοί φιλίας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσοουχάν προσκάλεσε τον κ. Χριστοδουλόπουλο και τους συνεργάτες του στο Νέο Δελχί.

Γι’ αυτό άλλωστε και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι συνεργάτες των δύο πλευρών θα έχουν εκ νέου συνάντηση, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν το πλάνο συνεργασίας.

 

Συμβολική κίνηση

Να σημειωθεί ότι χθες ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ινδίας, στο πλαίσιο των σχέσεων Ινδίας και Ευρώπης και όπως είπε ο κ. Τσοουχάν και η δική του συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλόπουλο είχε συμβολικό χαρακτήρα. «Προσπαθούμε να θεμελιώσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς και θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο στην Ήλιδα και την Ήλιδα στον κόσμο. Αισθανθήκαμε πολύ άνετα με την συνάντηση και θα έχουμε συνεργασία και στο μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοουχάν.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι στόχος είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας και συνεργασίας σε διάφορους τομείς και ευχήθηκε να υπάρξει και συνέχεια αυτής της συνάντησης.

Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος, Ρούλα Γκουβίτσα και Κώστας Τσεριώνης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Βαλιανάτος.