Πολιτική

Συνάντηση διαλόγου για την αγροτική οικονομία με πρωτοβουλία της ΝΕ ΗλείαςΔΗΜΑΡ

dimar.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ενδιαφέρον φαίνεται ότι αναμένεται από τον αγροτικό κόσμο αλλά και όσους ασχολούνται με την αγροτική οικονομία γενικότερα, η που οργανώνει η Ν.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου στις 18.30 στον Πύργο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Εισηγήσεις Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει το μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, ενώ εισηγητές θα είναι ο ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Θεοχαρόπουλος (πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020), η αγροοικονομολόγος του υπουργείου Λέλα Παπαγιαννοπούλου (η νέα ΚΑΠ προ των πυλών), και ο γεωπόνος Τάκης Λαϊνάς (παραγωγική διαδικασία – εμπορία – συνεργατισμός).

Θα ακολουθήσει συζήτηση στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος οι αγρότες οι ενδιαφερόμενοι αγροτικοί φορείς, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, βουλευτές, περιφέρεια, δήμαρχοι, , το ΕΒΕ και όποιοι πολίτες ενδιαφέρονται να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται εντός του πλαισίου των πρωτοβουλιών της οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ για ανάδειξη σοβαρών θεμάτων της περιοχής μας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες και οι επιπτώσεις της οικονομικής και γενικότερης κρίσης που βιώνουμε σαν χώρα και σαν νομός. Σκοπός επίσης της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην συνεννόηση και στον διάλογο με τους πολίτες τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς που είναι απαραίτητοι όροι για μια διαφορετική ορθολογική προσέγγιση αυτών των θεμάτων.

Η αγροτική οικονομία είναι από τα μείζονα ζητήματα της περιοχής, ο αγροτικός κόσμος σήμερα βιώνει τα σοβαρά προβλήματα λόγο της ύφεσης, στο κόστος της καλλιέργειας και στο προσωπικό του εισόδημα, παράλληλα είναι όμως από τους καθοριστικούς μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής μας. Η Ν.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς προσπαθεί να αμβλυνθούν τα προβλήματα και επιχειρεί να αναδείξει τις προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε τα οποία έχουν σχέση με την ποσότητα και την ποιότητα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής την έκταση της μεταποίησης, τα δίκτυα εμπορίας, το αρδευτικό δίκτυο την γραφειοκρατία κλπ. Χρειάζεται να τονιστεί η ενδιαφέρουσα θεματολογία των εισηγήσεων που έχει σχέση με τη παραγωγή-εμπορία συνεργατισμό αλλά και με τα δύο θέματα που είναι σοβαρά οικονομικά εργαλεία, την νέα ΚΑΠ και τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και 2014-2020 όπως επίσης και η παρουσία του ειδικού γραμματέα κοινοτικών πόρων και υποδομών του υπουργείου Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Όλη η επικαιρότητα