Ηλεία

Συνάντηση Δημάρχου Πύργου με καταστηματάρχες της Κεντρικής Πλατείας και της Πλατείας Δικαστηρίων: «Μαζί θα βρούμε τη λύση»…

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με καταστηματάρχες της Κεντρικής Πλατείας και της Πλατείας Δικαστηρίων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριος Μεσσαλάς, ο  Αντιδήμαρχος Διονύσιος Μπέλτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαράλαμπος Αντύπας, και Δ/ντές των Υπηρεσιών του Δήμου.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου, ήταν ο κανονισμός χρήσης κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Πύργου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, με σκοπό την άριστη συνεργασία ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν  απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες.

Ο Δήμαρχος  Πύργου κ. Λιατσής, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπέλτσος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ απάντησαν σε σειρά ερωτημάτων των καταστηματαρχών, σημειώνοντας τις παρατηρήσεις και εισηγήσεις τους, ενόψει της υποδοχής τουριστών από το λιμάνι Κατακόλου.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος τους καταστηματάρχες τόνισε:

«Θα εξαντλήσω ότι δικαίωμα μου παρέχει ο Νόμος προς όφελός σας. Δεν έχουμε άλλο δρόμο για την ταλαιπωρημένη πόλη μας εκτός από την οικονομική της ανάκαμψη. Η επικοινωνία με όλους σας, θα είναι απόλυτα διάφανη και θα στοχεύει στην σύνδεσή μας με το Κατάκολο κυρίως, αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό. Σας καλώ την ημέρα που θα ανεβάσουμε στην Κεντρική Πλατεία το πρώτο ανοιχτό λεωφορείο με τουρίστες να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Η κανονιστική θα ακουμπάει γερά πάνω στον Νόμο, του οποίου τις δυνατότητες θα εξαντλήσω προς όφελός σας. Ο Δήμος δεν επιθυμούμε μέσω των υπηρεσιακών του οργάνων να επιβάλει πρόστιμα, αλλά να είναι αρωγός στις επαγγελματικές σας προσπάθειες και στην εξυπηρέτησή σας. Για τον απλό λόγο ότι όλοι σήμερα καταλάβατε, ότι μερικές φορές, το δίκαιο του ενός είναι άδικο για τον άλλον. Άρα μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, είναι η εφαρμογή του Νόμου κάτι που κατάλαβα με χαρά μου ότι όλοι αποδέχεστε»…

Δείτε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΠΑΤΡΙΣ…

Όλη η επικαιρότητα