Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Ι. Λέντζα και Δ.Θ. Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτή Ηλείας με τη Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, είχε χθες ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Ιωάννης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα στο γραφείο του Δημάρχου. Επ’ ευκαιρίας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που κηρύσσει τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σεισμόπληκτο έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, καθώς και η κα Αυγερινοπούλου είχε βοηθήσει από τη πλευρά της, λόγω της θέσης της και ως Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία ειδικεύεται στην πολιτική πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, στην επίσπευση της υπογραφής αυτής της απόφασης.

Συζήτησαν για το ειδικό χωρικό σχέδιο του Ν. Ηλείας, το οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα να γίνουν αλλαγές στο Δήμο και αναγκαίες τροποποιήσεις, προκειμένου ο Δήμος να κάνει γρήγορα βήματα ανάπτυξης. Επιπλέον συζήτησαν για την αξιοποίηση της παράκτιας ζώνης και των ιαματικών πηγών, αλλά και για προγράμματα που μπορούν να εκπονηθούν μελέτες και να αξιοποιηθούν είτε Ευρωπαϊκά, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούσαν το Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας και το Κοτύχι.  Έγινε αναφορά για την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται για τον Βιολογικό Καθαρισμό της Βάρδας ούτως ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ακόμη, συζητήθηκαν έργα υποδομής στο Λιμάνι της Κυλλήνης, η αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων σε Ανδραβίδα και Λεχαινά, καθώς και ο σχεδιασμός εκδηλώσεων στο Δήμο, ενόψει του Εθνικού Εορτασμού του 1821 και των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Τέλος, αναζητήθηκαν λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα ύδρευσης που έχει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Βαγγελάκος Παναγιώτης, Βαρβαρέσος Κώστας, Κεκάτος Διονύσιος, Χατζής Παναγιώτης, Σίνος Νικόλας, η κ. Γιαννίτση Αλεξάνδρα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλέτρη Γεωργία.

Όλη η επικαιρότητα