Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση εργασίας Αυγερινοπούλου – Μπακογιάννη για την κατάρτιση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου Ηλείας, το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού Κόλπου και τα ΣΧΟΑΠ Πύργου και Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση εργασίας για το ιδιαιτέρως σημαντικό έργο προτεραιότητας του Ν. Ηλείας, την υιοθέτηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου, πραγματοποίησε η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη. Η έναρξη των εργασιών υιοθέτησης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου θα επιλύσει ποικίλα και χρόνια ζητήματα του Ν. Ηλείας, καθώς θα άρει τις προηγούμενες ζώνες (π.χ. ΖΟΕ) και θα επαναχαράξει τον χωροταξικό και εν μέρει και πολεοδομικό σχεδιασμό της Ηλείας, «ξεκλειδώνοντας» τις δυνατότητές της περιοχής για τουριστική, βιομηχανική, πολιτιστική και αγροτική ανάπτυξη. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα στις 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η κα Αυγερινοπούλου και ο κ. Μπακογιάννης συζήτησαν, δε, την προώθηση των Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΑΠ) του Πύργου και της Αμαλιάδας. Ο κ. Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι όσον αφορά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταβάλει τα μέγιστα, ώστε η διαδικασία για την ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν και θα ακολουθήσει συνάντηση των φορέων των Δήμων. Η, δε, συνάντηση για την Αμαλιάδα ορίστηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, με εκπροσώπους και του Δήμου Ήλιδας.

Στο τρίτο μέρος της συζήτησης, αντικείμενο υπήρξε το ζωτικής σημασίας ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου και για το οποίο ορίστηκε επόμενη συνάντηση εργασίας στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα Τρίτη. Το, δε, ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής το αμέσως προσεχές διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα