Ηλεία

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ.Μάνο Κόνσολα είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος

Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Ηλείας και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διασύνδεση του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου που διαθέτει η Ηλεία με τον τουρισμό αλλά στην ανάγκη αξιοποίησης της Ολυμπιακής Ιδέας.

Τόνισε ότι η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την περιοχή και επισήμανε ότι με το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επενδύσεις στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός Τουρισμού στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, τονίζοντας ότι στο παραλιακό μέτωπο της Ηλείας υπάρχουν οι προοπτικές αλλά και οι δυνατότητες για την δημιουργία δικτύου μαρινών.

Όλη η επικαιρότητα