Ηλεία

Συνάντηση Γιαννόπουλου – Αντωνακόπουλου: Συμμαχία για το Πάτρα – Πύργος!

Ακούστε το άρθρο

Τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο συνάντησε χθες στο γραφείο του, στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Στις δηλώσεις τους οι δυο άνδρες στάθηκαν κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος καθώς και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο νομό για να μετριαστούν οι συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων…

Αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως «Δεν μπορούμε να ζητάμε κάτι λιγότερο από ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Είναι προτεραιότητα για εμάς, όχι μόνο για την ασφάλεια των Ηλείων πολιτών, αλλά θα πρέπει να έχουμε άνεση στο πως θα ταξιδεύουμε αλλά και να διασφαλίσουμε πολύπλευρα την ανάπτυξη της Ηλείας.

Μια τέτοια προοπτική θα λύσει τα χέρια τόσο για τον τουρισμό όσο και τ ην αγροτική παραγωγή. Και επειδή πραγματικά θεωρώ ότι ο δήμαρχος Πύργου έχει θέσει το θέμα πολύ υψηλά στην ατζέντα του, και μπορεί κάποιοι να σας έχουν παρεξηγήσει ότι υπερβαίνεται την εξουσία σας, εγώ θέλω να τον συγχαρώ για τη δυναμική που έχει επιδείξει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και να τονίσω παράλληλα ότι τόσο ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης όσο και εμείς το είχαμε θέσει, από την προεκλογική κιόλας περίοδο, πρώτη προτεραιότητα μας. Το έργο αυτό είναι προαπαιτούμενο, δε μπορούμε άλλο χωρίς το δρόμο! Φτάνει πια ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, είναι ένα ζήτημα που δε μπορούμε να το χρωματίσουμε, πέρα από πρόσωπα,  παρατάξεις και κομματικές γραμμές. Σε αυτό θα είμαστε μαζί θα είμαστε δίπλα και μαζί θα αγωνιστούμε. Είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα πρωθυπουργού, είναι γνώστης θέματος. Το μόνο που θα πω είναι ότι απλά ανυπομονώ να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα των επαφών του υπουργού Υποδομών, του κ. Καραμανλη στις Βρυξέλλες και ελπίζω να είναι θετικά. Και να έχουμε πλέον τον αυτοκινητόδρομο όχι μόνο μέχρι τη διασταύρωση του Βούναργου, αλλά και τη σύνδεση με την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο, και φυσικά τη σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας και σε δεύτερο βαθμό το Πύργος – Τσακώνα».

Ο κ. Αντωνακόπουλος με τη σειρά του ανέφερε πως «Να υπερθεματίσω ότι υποδεχόμενος ως δήμαρχος τον πρωθυπουργό -ως υποψήφιο τότε- δεσμεύτηκε μπροστά σε πολύ κόσμο, ότι πρώτο θέμα θα είναι ο αυτοκινητόδρομος. Δεν του το έθεσε κανείς, το είπε μόνος του. Εγώ σε αυτό στέκομαι, στην αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη. Πιστεύω  ότι είναι αξιόπιστος, σύγχρονος πολιτικός,  ρεαλιστής και νομίζω εκφράζει την εποχή και τις ανάγκες. Μόνος του είπε πράγματα πως σύντομα θα κάνει ανακοίνωση προς τη θετική κατεύθυνση».

«Ξέρω ότι έχουμε τη βοήθεια του κ. Γιαννόπουλου για τις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Κοιτάζουμε να αξιοποιήσουμε το θεσμικό για αποτελεσματικότερη και μεγαλύτερη βοήθεια από το Κράτος και την Περιφέρεια. Χωρίς στοιχεία λαϊκισμού σταθήκαμε στην πραγματική διάσταση του θέματος», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα