Ηλεία

Συνάντηση Χριστοδουλόπουλου – Μοράντ για απορρίμματα, ύδρευση και λίμνη Πηνειού

nabil-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τον φίλο του και Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Ναμπίλ Μοράντ συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος στα Λεχαινά. Οι δύο Δήμαρχοι συναντήθηκαν και συζήτησαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα. Η θεματολογία της συζήτησης κινήθηκε γύρω από τα απορρίμματα, την ύδρευση αλλά και την ανάπλαση των παραλίμνιων περιοχών της λίμνης Πηνειού.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Σοφιανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Μίγκος, Τάσος Μυλωνόπουλος, Λάμπης Δημόπουλος και Χρήστος Παλαιολόγος καθώς και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος κα. Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας για την διαχείριση των απορριμμάτων τόνισε πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η ανακύκλωση για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Μπορεί άμεσα το εργοστάσιο ανακύκλωσης να διαθέσει 300 κάδους και ένα απορριμματοφόρο για να ξεκινήσει η ανακύκλωση στο Δήμο Ανδραβίδας

Επίσης συζητήθηκε ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να ξεκινήσει η παροχή νερού από το διυλιστήριο του φράγματος του Πηνειού σε ολόκληρο το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Οι δύο Δήμαρχοι συνεργάζονται συχνά και ανταλλάσσουν απόψεις πάνω στα αυτοδιοικητικά θέματα αλλά και σε θέματα πολιτισμού στα πλαίσια και των καλοκαιρινών Φεστιβάλ, συμφωνώντας μάλιστα πως είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί μία εντονότερη διαδημοτική συνεργασία.

Όλη η επικαιρότητα