Ελλάδα Ηλεία

Συνάντηση Καραμανλή-Βεστάγκερ για τα μεγάλα έργα στην χώρα μας – Αναφορά και στο Πάτρα-Πύργος

Ακούστε το άρθρο

Ως επιτυχημένη και παραγωγική χαρακτηρίζεται η πρώτη επίσημη συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με την Ευρωπαία Επίτροπο της Ε.Ε. , αρμόδια για την πολιτική Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στη συνάντηση υπήρξε θετικό κλίμα και από το Υπ.ΥΠΟΜΕ τέθηκαν επί τάπητος τα σημαντικά θέματα που αφορούν μεγάλα έργα υποδομής που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε ανάλυση των προτάσεων του Υπουργείου για έργα μεταξύ άλλων όπως το Πάτρα-Πύργος, το βόρειο τμήμα του Ε65 το Αεροδρόμιο στο Καστέλι και το Θριάσιο Πεδίο.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει ακόμα μία συνάντηση καθώς υπάρχουν σημεία που χρίζουν λεπτομερούς προσέγγισης που θα πρέπει να επεξεργαστούν στο Υπουργείο και να δοθούν στην Ευρωπαία Επίτροπο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αυτό ήταν ένα πρώτο βασικό βήμα καθώς η κ.Βεστάγκερ έχει πλέον γνώση για τις προθέσεις του Υπουργείου Υποδομών και οι συζητήσεις από εδώ και πέρα θα κινούνται βάσει των σχεδιασμών που προωθεί ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Το σημαντικό που μπορεί να εξαχθεί από την συνάντηση είναι πως υπήρξε μία αμοιβαία κατανόηση για την υλοποίηση των οδικών έργων καθώς θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της οδικής ασφάλειας ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση και για τα υπόλοιπα θέματα.

Το υπουργείο εξετάζει εκκίνηση για τις φερέγγυες εργολαβίες και επαναδημοπράτηση μόνο στις προβληματικές.

Εισηγήσεις για ταυτόχρονη ακύρωση όλων των μπλοκαρισμένων εργολαβικών διαγωνισμών λόγω προσφυγών και άλλων προβλημάτων, συνολικού ύψους άνω των δύο δισ. ευρώ, δέχεται ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, από στελέχη του υπουργείου και μέρος του κατασκευαστικού κλάδου.

Μεταξύ αυτών των εργολαβιών, είναι και τα «μπλοκαρισμένα» τμήματα της Πατρών – Πύργου αλλά και ένα τμήμα του νέου σιδηροδρομικού άξονα Κιάτο – Πάτρα.

Πρακτικά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το υπουργείο Υποδομών, μπορεί να μην επιμείνει στην λύση της συνολικής επαναδημοπράτησης του έργου, αλλά μόνο των εργολαβιών που έχουν πρόβλημα.

Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που το υπουργείο, καθυστερεί ακόμα να ξεκαθαρίσει τις τελικές αποφάσεις του.

Ακόμα και αν δεν φαίνεται να συμφωνούν άπαντες στον κατασκευαστικό κλάδο με την ιδέα της μαζικής ακύρωσης διαγωνισμών, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Ο ένας μετά τον άλλο οι διαγωνισμοί «τινάζονται» στον αέρα. Οσα ειπώθηκαν από τις διοικήσεις των μεγάλων τεχνικών εταιρειών στο συνέδριο Athens Investment Forum, που διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), είναι ενδεικτικά.

Εκπρόσωποι κατασκευαστικών ομίλων υποστήριξαν ότι  «χρειάζεται μια συμφωνία επανεκκίνησης στον κλάδο των υποδομών, που θα κόψει τον γόρδιο δεσμό που δυστυχώς δεν λύνεται με άλλο τρόπο».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση εξήγγειλε μεγάλα έργα και δημιούργησε μία εικονική πραγματικότητα που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα», είπε στην παρέμβασή του, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε: «Το Πάτρα-Πύργος που ήταν ενιαίο, το 2015 το έσπασε η προηγούμενη κυβέρνηση σε 8 κομμάτια. 4,5 χρόνια μετά δεν έχει γίνει με κίνδυνο το έργο να απενταχθεί από τη χρηματοδότηση». Να σημειωθεί ότι στην Δυτική Ελλάδα, στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, η κυβέρνηση αναζητεί φόρμουλα για την ακύρωση των διαγωνισμών. Στην Πατρών – Πύργου, τρεις εργολαβίες είναι μπλοκαρισμένες. Το τμήμα Δουναίικα Πύργος, με προϋπολογισμό 54 εκ. ευρώ, το τμήμα Βάρδα – Κυλλήνη με προϋπολογισμό 60 εκ. ευρώ και το τμήμα Κυλλήνη – Αμαλιάδα με προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ.

Επίσης, η εργολαβία της ηλεκτροκίνησης από το Κιάτο έως την Ροδοδάφνη Αιγίου, προϋπολογισμού 67 εκ. ευρώ, είναι και αυτή μπλοκαρισμένη, όπως επίσης και η οδική σύνδεση του Ακτίου με την Ιόνια Οδό, προϋπολογισμού 121 εκ.

Όλη η επικαιρότητα