Ηλεία

Συνάντηση Λιατσή – Αντωνακόπουλου: Κοινό σημείο η πρόοδος του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τάκη Αντωνακόπουλο, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στο Λάτσειο ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης –που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών- οι κκ Λιατσής και Αντωνακόπουλος συζήτησαν την πορεία των έργων που υλοποιούνται αυτό το διάστημα καθώς και γι` αυτά που πρόκειται να ξεκινήσουν στο προσεχές μέλλον.

Στην συνάντηση που έγινε παρουσία και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πύργου Δημήτρη Μεσσαλά, συζητήθηκε και το ενδιαφέρον του ιδρύματος Λάτση  για ζητήματα που αφορούν τη πόλη…

Μιλώντας σχετικά ο κ. Λιατσής τόνισε πως: «Ήταν σωστό να ζητήσει ενημέρωση ο κ. Αντωνακόπουλος για τα γεγονότα που έχουν σχέση με την δράση του δήμου τον τελευταίο καιρό. Τον ενημέρωσα για όλα τα έργα που εξελίσσονται αλλά και γι` αυτά που έχουν μελετηθεί και πρόκειται να ξεκινήσουν. Δεν συνάντησα κανένα εμπόδιο όσον αφορά τη λογική της εξέλιξης αυτών των έργων και αλλοίμονο εκεί που οριοθετούνται οι θητείες των ανθρώπων μέσα από τη Δημοκρατία και το νόμο να οριοθετείται και η εξέλιξη των έργων που έχουν σχέση με τον πρόοδο μιας πόλης. Όποτε έχει γίνει ήταν καταστροφικό… όποτε ένας δήμαρχος προσπαθούσε να σβήσει τη δουλειά του άλλου δεν μπορούσε να του μείνει τίποτα άλλο από το να έρθει ο επόμενος και να σβήσει κι εκείνον! Η εμπειρία του κ. Αντωνακόπουλου φάνηκε στη συζήτηση και ομολογουμένως σε κάποια θέματα που ήθελαν προχωρημένη λογική για να μπορέσουμε να τα κουβεντιάσουμε ανταποκρίθηκε. Θα θέσουμε κάποιο θέματα που χρειάζονται, εκτός ημερησίας διατάξεως, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (σ.σ. σήμερα). Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να τροποποιήσουμε και τον κανονισμό σε μια λεπτομέρεια του σήματος των μεταλλίων και της απονομής τιμητικών διακρίσεων. Ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια των συναντήσεων γιατί οι μήνες που έρχονται απεικονίζουν κάποια δράση για την οποία θα πρέπει να είναι ενήμεροι όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης».

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την ανταπόκριση του στο αίτημα μου για ενημέρωση για την πορεία μεγάλων έργων που ήδη έχουν, βεβαίως, ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και είναι έργα χρήσιμα για την πόλη. Παρακάμπτουμε τις όποιες –δευτέρου επιπέδου- επιφυλάξεις ή διαφωνίες μπορούμε να έχουμε αφού σημασία έχει να προχωρήσουμε, να γίνουν έγκαιρα και ολοκληρωμένα αυτά τα έργα και να αποδοθούν γρήγορα προς χρήση στους συμπολίτες μας. Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα και το οποίο έχει ιστορική-διαχρονική αξία για το μέλλον της πόλης έχει να κάνει για το ενδιαφέρον του ιδρύματος Λάτση για ζητήματα που αφορούν τη πόλη. Θεωρώ μεγάλη τύχη για τον Πύργο ότι γέννησε κι ανέθρεψε έναν τέτοιο μεγάλο άνδρα που όλος ο πλανήτης κι όλη η Κοινωνία τον έχει αποδεχθεί και βέβαια το έργο του “μιλάει” στην Ηλεία όσο κι αν κάποιοι θέλησαν να το σκεπάσουν με τη λήθη και τη σκόνη του χρόνου. Είμαστε ανεπιφύλακτα σύμφωνοι για την όποια συνεργασία με το ίδρυμα Λάτση. Πρόκειται για μια θεάρεστη πρωτοβουλία του ιδρύματος. Εδώ ανοίγει κι ένας άλλος δρόμος για συνεργασία με όποια άλλα ιδρύματα σχετίζονται με προσωπικότητες από την πόλη μας. Ο χρόνος που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές δεν είναι ακυρωτικός της παραγωγικότητας έργου εκ μέρους της δημοτικής αρχής ούτε εκ μέρους της αντιπολιτεύσεως… δεν φοβόμαστε ποτέ το έργο ως παράμετρο προεκλογικής διάστασης. Φοβόμαστε την απραξία, την απραγία, την μικροπολιτική. Πάνω απ` όλα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη πόλη!».

Όλη η επικαιρότητα