Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Γκαμπριέλ για τις ψηφιακές δεξιότητες

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με την Ευρωπαία επίτροπο για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα της διδασκαλίας ψηφιακών δεξιοτήτων στα σχολεία, με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει την ανάγκη ένταξης των ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όσο και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της μετα-πανεπιστημιακής πιστοποίησης.

Επίσης, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τον κίνδυνο που αποτελούν σήμερα τα fake news και ότι απαιτείται η οργανωμένη αντιμετώπισή τους. Μιλώντας για τη σημασία καταπολέμησης του φαινομένου, ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πηγές της οδού Πειραιώς, ξεκαθάρισε ότι και τα fake polls έχουν κάνει, πλέον, αισθητή την παρουσία τους στη χώρα μας, καθώς συχνά μη εγγεγραμμένες εταιρείες «φαντάσματα», αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Παράλληλα, συμφώνησαν ότι απαιτείται η περαιτέρω ενίσχυση -τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε χρηματοδότηση- του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που έχει έδρα το Ηράκλειο.

Η κ. Γκαμπριέλ ανέφερε ότι έχει καταθέσει πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για 41 προσλήψεις και 12.000.000 ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση εντός τεσσάρων ετών, εκ των οποίων 5.000.000 ευρώ θα διατεθούν από την πρώτη χρονιά, με τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίζει ότι είναι αναγκαία η διασφάλιση αυτών των σημαντικών πόρων, αλλά και των εξίσου σημαντικών θέσεων εργασίας για τη χώρα μας.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα