Ηλεία Πολιτική

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με αγρότες στα Καλυβάκια Π.Ε. Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι παραγωγοί εσπεριδοειδών και ελαιόδενδρων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλυβάκια του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων της Π.Ε. Ηλείας ενημερώθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.

Οι αγρότες ζήτησαν την παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, για την καταβολή των οφειλόμενων αποζημιώσεων από τα ΠΣΕΑ για το 2013, όποτε οι καλλιέργειες τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες του Αλφειού ποταμού.

Μεταξύ των αιτημάτων που υπέβαλλαν στον κ. Βασιλόπουλο είναι και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αφορά στο μικρό ποσοστό κάλυψης αποζημιώσεων   εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, καθώς δεν αναγνωρίζονται οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ενώ επισήμαναν την ανάγκη για καλύτερη θωράκιση και  ενίσχυση του Αλφειού ποταμού.

Επίσης, οι παραγωγοί  αναφέρθηκαν στη δυνατότητα δημιουργίας Ομάδας Παραγωγών στα εσπεριδοειδή με τη συμβολή της Περιφέρειας.

 «Ως νέα Περιφερειακή Αρχή βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Με σωστό και έγκαιρο σχεδιασμό, θα συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων που χρονίζουν», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

 

Όλη η επικαιρότητα