Αχαϊα Ελλάδα

Συνάντηση του Καναδού Πρέσβη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Η διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα τέθηκε στο επίκεντρο της επίσημης  συνάντησης που είχε σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 ο   πρέσβης του Καναδά Κιθ Μόριλ, με τον  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Ο Καναδός πρέσβης, κατά την επίσκεψή του,  θέλησε να ενημερωθεί για το ρόλο που διαδραματίζει η Περιφέρεια στη σύνδεση του Πανεπιστημίου και των ερευνητικών ιδρυμάτων με την παραγωγή.

Κατά τη συνάντηση, ο  Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, λόγω της έντονης παρουσίας της ελληνικής ομογένειας εκεί, τη διέξοδο που προσπαθούν να βρουν  στον Καναδά αρκετοί  νέοι από την περιοχή,  αλλά και των σταθερών εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Ενημέρωσε επίσης τον Καναδό πρέσβη για τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την αναδιάταξη των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο Καναδός πρέσβης, από την πλευρά του,  ήταν ενήμερος τόσο για το γεγονός ότι η ΠΔΕ έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ως Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης 2017, όσο και για το Διεθνές Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει η Περιφέρεια στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου 2017. Μάλιστα εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό του και συνεχάρη την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία της.

Ο κ. Μόριλ επιβεβαίωσε το σταθερό ενδιαφέρον του Καναδά για επενδύσεις στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει στις προσπάθειες της χώρας, τόσο για την προσέλκυση Καναδών επιχειρηματιών, όσο και για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν για τη  Συνολική Οικονομική Εμπορική Συμφωνία (CETA) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, η οποία προσφέρει νέες ευκαιρίες εξαγωγών προς τον Καναδά στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους της ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ενώ τον Καναδό πρέσβη συνόδευαν η Ζωή Δελήμπαση υπεύθυνη πολιτικών και δημοσίων υποθέσεων της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας και η Ντέπη Ντεροζιέ σύμβουλος πολιτικών, οικονομικών και δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας του Καναδά.

Όλη η επικαιρότητα