Ηλεία

Συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μητρόπουλου με τους Δημάρχους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως

Ακούστε το άρθρο

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων  Διονύση Μπαλιούκο και  Ζαχάρως  Νικόλαο Χαραλαμπόπουλο, είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της γεωργικής παραγωγής και κυρίως για τον επικείμενο σχεδιασμό του προγράμματος Δακοκτονίας 2019, που ήδη έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από τον κ. Μητρόπουλο επισημάνθηκε το κρίσιμο σημείο της έγκαιρης έναρξης του προγράμματος, γεγονός που αποτελεί και τον καθοριστικό παράγοντα για την ομαλή εξέλιξη της ελαιοκαλλιέργειας. Eπίσης συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το πρόγραμμα να είναι πιο αποδοτικό για την συνολική ένταξη των ελαιοκομικών περιοχών, παρά την έλλειψη των απαιτούμενων πιστώσεων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μητρόπουλος τόνισε «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος κατά το επόμενο έτος. Ήδη έχουν αποσταλεί στους Δήμους της ΠΔΕ, επιστολές προκειμένου να απαντήσουν για την απόφαση των Τοπικών Κοινοτήτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενάμιση μήνα νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, καθώς στόχος είναι η καλύτερη προστασία της ελαιοπαραγωγής που αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα της πρωτογενής παραγωγής της Περιφέρειας μας».

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη και στα Γραφεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής που βρίσκονται στα Κρέστενα και στο Γιαννιτσοχώρι, προκειμένου να συζητήσει με τους υπαλλήλους αλλά και με τους αγρότες που επισκέπτονται τα γραφεία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να βρεθούν τρόποι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγωγών.

Όλη η επικαιρότητα