Ζώα

Σύναψη συνεργασίας μεταξύ του δήμου Πύργου με τον Φιλοζωικό Σύλλογο

filozoikos_katafygio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου 2014, η σύναψη συνεργασίας μεταξύ του δήμου Πύργου με τον Φιλοζωικό Σύλλογο της περιοχής με σκοπό την περισυλλογή και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων που κυκλοφορούν σε αγέλες στην πόλη αλλά και την φροντίδα των ζώων που έχει ήδη στην επιμέλειά του ο Φιλοζωικός.

Ο δήμος του Πύργου, σύμφωνα με την απόφαση, θα παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση της οικοπεδικής έκτασης στην περιοχή της Συντριάδας, 16 συνολικά στρεμμάτων, στον Φιλοζωικό Σύλλογο ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων έως το τέλος του 2015.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, η δημοτική αρχή, θα αναλάβει την δαπάνη των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ και της ΔΕΗ, ώστε να περιορίζονται τα έξοδα του Φιλοζωικού Συλλόγου, που από την πλευρά του θα πρέπει, να αναλαμβάνει την περισυλλογή την περίθαλψη, την στείρωση και την σίτιση των ζώων που θα φιλοξενεί και κυρίως θα προχωρά στην άμεση περισσυλογή κάποιου αδέσποτου σε περίπτωση που υπάρχει καταγγελία πολίτη.

Επίσης θα ενημερώνει την δημοτική αρχή κάθε 15 ημέρες για τον αριθμό των περισυλλεγέντων ζώων αλλά και το σύνολο των αδέσποτων που φιλοξενούνται στο χώρο και επιπλέον το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών θα προέρχεται εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Την πρόθεση του δήμου Πύργου να προχωρήσει σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο της περιοχής, ύστερα από την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ της η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», που τελικά πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, ήδη αναζητείται και νέος χώρος που θα μπορέσει να φιλοξενήσει τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, καθώς η Συντριάδα έχει ήδη κορεστεί.

Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση, γίνονταν ενέργειες από την δημοτική αρχή Πύργου να βρεθεί ο νέος χώρος που θα φιλοξενούσε τα αδέσποτα ζώα του Φιλοζωικού, χωρίς όμως οι προσπάθειες να ευοδωθούν.

Πάντως σήμερα, ο χώρος φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων της Συντριάδας, συντηρείται αποκλειστικά με έξοδα των μελών – εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου ενώ εκεί φιλοξενούνται περίπου 200 αδέσποτα σκυλιά.

Επίσης, ο δήμος του Πύργου σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, βρίσκεται στη διαδικασία ένταξης της εθελοντικής αυτής δομής σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την σίτιση, τη στείρωση και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα