Ηλεία

Σύνδεσμος Αποχέτευσης «Ηρακλής»: Δημοπρατείται το έργο επέκτασης αποχετευτικού δικτύου

Ακούστε το άρθρο

Σε δημοπράτηση προχωρά η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, οικισμών των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού. Ο προϋπολογισμός  του έργου είναι 6.348.000,00 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης είναι ο Σύνδεσμος αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Η δημοπράτηση θα διεξαχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου  Ανδραβίδας-Κυλλήνης και η αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου. Το έργο θα έχει διάρκεια κατασκευής 22μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ταυτότητα έργου

Στο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων

  • Τ.Κ. Νεοχωρίου- Μυρτουντίων της Δ.Ε. Κάστρου – Κυλλήνης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης,
  • Τ.Κ. Στρουσίου και Τ.Κ. Σταφιδόκαμπου της Δ.Ε. Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και
  • Τ.Κ. Αγίας Μαύρας και οικισμού Μαρκόπουλου της Δ.Ε. Τραγανού του Δήμου Πηνειού και η σύνδεσή τους με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.), που βρίσκεται βορειοδυτικά των Λεχαινών.

Στις ανωτέρω Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς δεν υπάρχουν εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα, με συνέπεια τα παραγόμενα λύματα να συλλέγονται έως σήμερα σε βόθρους. Αυτό, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ψηλού φρεατίου ορίζοντα στις περιοχές αυτές δημιουργεί προβλήματα μολύνσεως των υπογείων υδάτων, οσμών κ.λπ., με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών.

Έτσι, αποτελεί επιτακτική και ταυτόχρονα ζωτική ανάγκη η επίλυση του ανωτέρου προβλήματος, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων στους φυσικούς αποδέκτες της περιοχής. Με την κατασκευή σύγχρονων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων, θα συλλέγονται τα λύματα και θα καταλήγουν στην υπάρχουσα Ε.Ε.Λ. βορειοδυτικά των Λεχαινών, μέσω βαρυτικών ή καταθλιπτικών αγωγών.

Ναμπίλ: «έργο πνοής»

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος με την εξέλιξη του έργου δήλωσε:

«Είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή, το οποίο αλλάζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και βελτιώνει το περιβάλλον γενικότερα. Πρόκειται για βασικό έργο υποδομής το οποίο θέτει τις βάσεις για μια αειφορική ανάπτυξη, σε μια περιοχή επιβαρημένης περιβαλλοντικά. Παράλληλα ο  κ. Μοράντ Ναμπίλ ευχαρίστησε θερμά τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ιδιαίτερα τους μηχανικούς κυρίους Γεώργιο Τσουραπά, Γεώργιο Κορδονούρη, Γεώργιο  Μπακογιάννη και τον υπάλληλο Τ.Ε κύριο  Σαραντόπουλο Γεώργιο, καθώς και τη διοίκηση του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗ» για την καθοριστική συμβολή τους στο να μπορέσει το έργο αυτό να δημοπρατηθεί».

Μεθοδική δουλειά

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» Αποστολόπουλος Αντώνιος  εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ικανοποιημένος από την εξέλιξη της πορείας του έργου που βαίνει σε δημοπρασία και σημείωσε:
«Η χρηματοδότηση που πετύχαμε αφορά ένα έργο το οποίο αναμένουμε να προστατέψει περιβαλλοντικά τις αναφερθείσες περιοχές.
Ήταν μια αναγκαιότητα και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία χρηματοδότησης που μας πρόσφερε το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος Φιλόδημος.

Κι αυτό δεν έγινε τυχαία ή με αυτόματο πιλότο. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής και οργανωμένης προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας, των στελεχών και του προσωπικού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης , της Διοίκησης του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ». Όλοι εργαστήκαμε μεθοδικά και χωρίς καθυστέρηση υποβάλλαμε έγκαιρα ολοκληρωμένες μελέτες, και έτσι πετύχαμε την θετική αξιολόγηση της πρότασης.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ και τον πρώην Δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό διότι σε ότι τους ζητήθηκε από πλευράς Συνδέσμου αυτοί το έπραξαν. Η άψογη συνεργασία ήταν καταλύτης  για την ολοκλήρωση του έργου.

Ευχαριστώ θερμά τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ειδικότερα τον προϊστάμενο αυτής, Μηχανολόγο Μηχανικό  κ. Γεώργιο Τσουραπά και τον υπεύθυνο επιβλέποντα Μηχανολόγο Μηχανικό κ. Κορδονούρη Γεώργιο, καθώς επίσης  και όλες τις προηγούμενες διοικήσεις του Συνδέσμου.

Δε θα μπορούσα βέβαια να παραλείψω και να ευχαριστήσω θερμά  τον Χημικό Μηχανικό συνεργάτη μας  κύριο Γεώργιο  Μπακογιάννη και τον υπάλληλο Τ.Ε Σαραντόπουλο Γεώργιο, διότι σε αυτούς πιστώνεται όχι μόνο η χρηματοδότηση του έργου, αλλά και η ομαλή λειτουργία του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Όλη η επικαιρότητα