Αχαϊα Εκπαίδευση

Συνέχεια αντιδράσεων στους σχεδιασμούς για το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

Ακούστε το άρθρο

Νέα εμπλοκή στον… γάμο της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕ) του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με κάποιον επίδοξο μνηστήρα.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να απορροφηθεί όλο το ΤΕΙ από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ωστόσο υπήρξαν οξύτατες αντιδράσεις που το φρέναραν. Κατόπιν διατυπώθηκε η πρόταση για συνέργεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη ΣΤΕ, που επίσης συνάντησε αντιδράσεις από πανεπιστημιακούς του Ιδρύματος και πολιτικούς. Ακολούθησε μία νέα προσπάθεια για απορρόφηση της ΣΤΕ από το Παν. Πατρών, που απέβη και αυτή άκαρπη. Ετσι, η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας, όπως διατυπώθηκε και στο ν/σ που οδεύει στη Βουλή, είναι η απορρόφηση της ΣΤΕ από το Παν. Πελοποννήσου. Ωστόσο, και το Παν. Πελοποννήσου διαφωνεί.

Μετά τη συνάντηση, τη Δευτέρα, του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου με τον πρύτανη του Ιδρύματος Αθανάσιο Κατσή, χθες συνεδρίασε η Σύγκλητος του ΑΕΙ η οποία επανέλαβε, ομόφωνα, την αρνητική της θέση. Το Ιδρυμα δέχεται μόνο τη συνέργεια με το ΤΕΙ Πελοποννήσου. Ο υπουργός έχει συναντήσεις και με βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Αρκαδία και τη Λακωνία για το θέμα, σε μία προσπάθεια να λυθεί το αδιέξοδο.

Από την άλλη, το μπαράζ αντιδράσεων –από πολυτεχνεία, ΤΕΕ, πανεπιστημιακούς, όπως ο υποψήφιος πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Στάθης Ευσταθόπουλος– κατά της αύξησης του αριθμoύ των τμημάτων μηχανικών δημιουργεί νέα δεδομένα. Από την πλευρά του πάντως, χθες, ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση BEST υπεραμύνθηκε των επιλογών του. Για το ίδιο θέμα για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.

Πηγή: Καθημερινή

Όλη η επικαιρότητα