Ηλεία

Συνεχίζεται και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αμαλιάδα – Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό των μαθητών για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αμαλιάδας, το οποίο λειτουργεί χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά εκπαιδευτικών, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στηρίζοντας τους μαθητές έτσι ώστε να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους…

Χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος μαζί με τους καθηγητές που πλαισιώνουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές να στηρίξουν αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Ηθική ανταμοιβή

«Φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει επανδρωθεί με περισσότερους καθηγητές και καλούμε και άλλους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν, γιατί η ηθική αμοιβή είναι πιο σημαντική από την χρηματική αμοιβή. Ευχαριστώ όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια, γιατί πραγματικά θέλει θάρρος και ηθικό ανάστημα να το κάνεις αυτό και πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να προσφέρουμε στην κοινωνία. Εμείς ως δήμος θα είμαστε αρωγοί, όπως κάνουμε μέχρι σήμερα καθώς έχουμε αναλάβει όλες τις δαπάνες για τα αναλώσιμα, και είμαστε στην διάθεση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για ότι μας ζητηθεί στην πορεία» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Έγινε θεσμός

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί ανελλιπώς από το 2012 και τα δύο τελευταία χρόνια λειτούργησε και τους θερινούς μήνες.

«Είναι μία υποστηρικτική δομή εκπαίδευσης για τα παιδιά και είμαι χαρούμενη γιατί υπάρχουν εκπαιδευτικοί που από την πρώτη στιγμή δίνουν το παρών με ζέση. Είμαι όμως και στεναχωρημένη γιατί εξακολουθεί να υπάρχει η ανάγκη λειτουργίας μιας τέτοιας δομής. Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί αλλά δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η δομή και καλό θα ήταν να στηρίξουν την προσπάθεια και άλλοι συνάδελφοι» υπογράμμισε η καθηγήτρια- φυσικός του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας κα Ιωάννα Παπαδάκη, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και παράλληλα διδάσκει στο Φροντιστήριο. Επεσήμανε δε, ότι θα έπρεπε να λειτουργήσει και το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσα στα σχολεία. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της στον δήμο για την στήριξη.

Ως μέλος της Επιτροπής αλλά και ως καθηγήτρια που διδάσκει στο Κοινωνικό Φροντιστήριο η καθηγήτρια- μαθηματικός του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας κα Βασιλική Δεδότση ευχαρίστησε την κα Παπαδάκη για την άψογη συνεργασία που έχουν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τον κ. Παναγιωτόπουλο και τον δήμο που βοηθούν το έργο τους και όλους τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν την προσπάθεια και παρακάλεσε όλους τους καθηγητές να διαθέσουν λίγο από τον χρόνο τους για να συμβάλλουν στην προσπάθεια.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει μαθήματα σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ και διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κυρίως Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και από φέτος Βιολογία για την Γ’ Λυκείου και ΑΟΔ.

Οι καθηγητές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εκτός από την κα Παπαδάκη και την Δεδότση, είναι ο κ. Νικόλαος Μπεκρής, η κα Ευαγγελία Παπαδοπούλου, η κα Σπυριδούλα Γκριντζέλη, η κα Ανδριάννα Τσαρδίκου, η κα Μαρία Χαβαριώτη, η κα Αλεξία Παπαμανωλοπούλου, η κα Αικατερίνη Νικολοπούλου, η κα Πένυ Κράλλη, η κα Νίκη Δημητρακοπούλου, η κα Χριστίνα Τεφάνη, κα Φανή- Ανδριάννα Θλιβερού, η κα Αθανασία Ρέγκλη, η κα Κωνσταντίνα Ρουμανοά και η κα Ευδοκία Ρουμανιά.

Όλη η επικαιρότητα