WEB tv Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα: Iσόβια με ομόφωνη απόφαση για την παπαδιά και τον εραστή [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Ισόβια κάθειρξη στην παπαδιά και στον πρώην εραστή της επέβαλε, με ομόφωνη απόφαση και δίχως να αναγνωρίσει ελαφρυντικά, χθες το μεσημέρι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών για τη δολοφονία του 52χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στους Κρουνούς τον Σεπτέμβριο του 2012, κατά την εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει επί της πρωτόδικης απόφασης (Ιούνιος 2013) η πλευρά της 49χρονης παπαδιάς.

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Παν. Κανελλόπουλος και η οικογένεια του ιερέα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της 49χρονης, Απόστ. Λύτρας προανήγγειλε άσκηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Η πολύωρη ακροαματική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, με τη 49χρονη να λιποθυμά στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου. Κομβικό σημείο ήταν η συγκλονιστική κατάθεση του γιου του δολοφονημένου ιερέα, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον της έδρας πεπεισμένος για την ηθική αυτουργία της μητέρας του στο έγκλημα.

«Είμαι θυμωμένος γιατί έχω στον τάφο τον πατέρα μου»

Με την κατάθεσή του ο γιος του ιερέα δεν άφησε περιθώρια αμφιβολίας ή παρερμηνείας για το τι πιστεύει, επισημαίνοντας ότι η μητέρα του είναι η ηθική αυτουργός της δολοφονίας του πατέρα τους.

«Οι γονείς μου τσακώνονταν και βριζόντουσαν συχνά. Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος, ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά “γυρνάει” αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά. Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στην καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας» είπε αρχικά και στη συνέχεια ανέσυρε από τη μνήμη του έναν σύντομο διάλογο με τον πρώην εραστή της μητέρας του, όπου ο 47χρονος του είπε ότι για να προστατεύσει αυτούς που αγαπά μπορεί ακόμα και να σκοτώσει.

«Είμαι θυμωμένος και με τους δύο κατηγορούμενος γιατί έχω τον πατέρα μου στον τάφο. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε με τη μητέρα μου. Πάω στον τάφο του πατέρα μου και μιλάω.  Μόνη της τα δημιούργησε όλα.  Έμπλεξε μαζί του (σ.σ. με τον κατηγορούμενο) και τον σκοτώσανε», τόνισε.

Μάλιστα, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Παν. Κανελλόπουλος, είπε κατά την αγόρευσή του ότι τον οδήγησαν στο καρτέρι, όπως στο κυνήγι, και ότι το πάθος και των δύο ήταν το απόλυτο κίνητρο για να βγει από τη μέση ο 52χρονος ιερέας.

«Ήταν η απόδειξη της αγάπης μου…»

Ο 47χρονος στην απολογία του παραδέχθηκε ότι διέπραξε τη δολοφονία, επισημαίνοντας ότι η πράξη του ήταν αποτέλεσμα σχεδίου της τότε ερωμένης του και συζύγου του ιερέα.

«Μου έλεγε ότι δε νοιαζόμουν για εκείνη, ότι δεν τη βοηθούσα και ότι δεν την αγαπούσα. Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο. Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μην της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν», είπε ο 47χρονος Νίκος Π. και πρόσθεσε ότι πήρε από την αρχή όλη την ευθύνη επάνω του, καθότι η τότε ερωμένη του τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα επιστρατεύσει τους καλύτερους δικηγόρους για να τον αποφυλακίσει.

«Απειλούσε εμένα και τα παιδιά μου…»

Η 52χρονη Θεοδώρα Αυγ. κατά την απολογία της υποστήριξε ότι στεκόταν δίπλα στον σύζυγό της και αρνήθηκε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, κάνοντας λόγο για απειλές από την πλευρά του τότε εραστή της.

«Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα. Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια. Ενώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους», είπε η49χρονη, παραδεχόμενη ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τον συγκατηγορούμενος αλλά το είχε αρνηθεί αρχικά καθότι ντρεπόταν τα παιδιά της. Παράλληλα, ανέφερε ότι είχε εξομολογηθεί στον σύζυγό της την εξωσυζυγική σχέση και ότι μετέβησαν μαζί έξω από τους Κρουνούς για να λυθεί το θέμα. Για τη συνομιλία 17 λεπτών που είχαν οι δύο συγκατηγορούμενοι μετά το έγκλημα, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η 49χρονη υποστήριξε πως δέχθηκε απειλές για τα παιδιά της από τον 47χρονο να μην πει στην αστυνομία ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν επίσης η αδελφή του 52χρονου ιερέα, η οποία εξέφρασε σε δηλώσεις της την ικανοποίησή της για την απόφαση, η πρώτη ξαδέλφη της παπαδιάς και αστυνομικός της ΔΑ Ηλείας που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Κατά την αγόρευσή του ο Εισαγγελέας απέρριψε το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού του 47χρονου από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης, Ν. Κολοκούτσα, υπογραμμίζοντας ότι είχε σώας τας φρένας και ήξερε τι έκανε όταν διέπραξε τη δολοφονία.

Στης συνέχεια ήταν «καταπέλτης» ως προς την ηθική αυτουργία της 49χρονης παπαδιάς, λέγοντας ότι αυτή όπλισε το χέρι του τότε εραστή της, οδηγώντας τον σύζυγό της σαν πρόσφατο επί σφαγή.

«Δεν μπορείτε να θέλετε να χτίσετε την ευτυχία πάνω στον θάνατο ενός ανθρώπου», είπε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας.

Διαβάστε ακόμη

Ηλεία: Η δολοφονία του ιερέα από την παπαδιά και τον εραστή της – Το χρονικό μιας υπόθεσης που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα (VIDEO)

«Δεν είμαι εγώ ο φονιάς» – Αθώος δηλώνει ο 45χρονος και δείχνει την παπαδιά ως δολοφόνο (VIDEO)

Όλη η επικαιρότητα