Ηλεία

Συνεχίζουν να προσφέρουν ζωή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία και τη συγκέντρωση 18 πολύτιμων μονάδων αίματος  για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, ολοκληρώθηκε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, η οποία αποτέλεσε και το επιστέγασμα μια σειράς δράσεων και εκδηλώσεων που στόχο είχαν την προώθηση της  αξίας της αιμοδοσίας.

Η προσπάθεια για τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος ξεκίνησε το 2013 από τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πήρε πολύ γρήγορα σάρκα και οστά με την βοήθεια και υποστήριξη τόσο της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του σχολείου όσο και του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Ενημέρωση και ψυχαγωγία

Την περασμένη Τετάρτη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική εκδήλωση, με στόχο την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η Ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας», παρουσίασε τραγούδια από το αφιέρωμά τους στον Βασίλη Τσιτσάνη «Ότι κι αν πω δε σε ξεχνώ», με τη συμμετοχή – σε κάποια – και της Χορωδίας της ΣΤ΄ τάξης, ενώ τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, παρουσίασαν επίσης παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, σε ενημερωτική εκδήλωση στον χώρο του σχολείου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, από την Βιοπαθολόγο του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Έλσα Ζαχαριαδάκη και τη νοσηλεύτρια Ράνια Μπαρλαμά.

Με 18 πολύτιμες μονάδες

Χθες το πρωί, αρκετοί γονείς – κηδεμόνες μαθητών του σχολείου, πέρασαν την πόρτα του σχολείου και αφιέρωσαν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους σ’ ένα σοβαρό σκοπό. Οι περισσότεροι, ήταν εκεί με τα παιδιά τους, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα προσφοράς και ανθρωπιάς.

Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Βιοπαθολόγο Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών, Ράνιας Μπαρλαμά και Γιώργου Βενιζέλου. Μέχρι το  μεσημέρι συγκεντρώθηκαν 18 πολύτιμες μονάδες αίματος, με τον Διευθυντή του Σχολείου Διονύσιο Αλεξόπουλο και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Αγλαΐα Σκούτα, εκ μέρους του Δ.Σ να ευχαριστούν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους αιμοδότες για την ανταπόκρισή τους.

Όλη η επικαιρότητα