Ηλεία

Συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας: Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις

Ακούστε το άρθρο

Η ημιτελής – ακόμα – κυκλοφοριακή μελέτη της Αρχαίας Ολυμπίας, η απομάκρυνση της κεραίας κινητικής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κτίριο του ΟΤΕ, η περισυλλογή των αδέσποτων από την πόλη αλλά και η ανάγκη για αύξηση της αστυνόμευσης  ώστε να περιοριστεί η άναρχη κατάσταση που επικρατεί – ειδικά στον κεντρικό δρόμο της πόλης – ήταν τα θέματα που απασχόλησαν, προ ημερήσιας διάταξης τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, με πρόεδρο τον πρόσφατα εκλεγμένο Παναγιώτη Φλέσσα.

Κατά κοινή ομολογία, το προεδρείο με τη νέα του σύνθεση (η κα Παπαϊωάννου παραμένει στη θέση της αντιπροέδρου και ο κ.Χρυσανθακόπουλος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως γραμματέας) τα πήγε «καλά» σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με 6 θέματα προ ημερήσιας διάταξης και τις αναπόφευκτες εντάσεις.

Ανοίγει η σεζόν και δεν έχει γίνει τίποτα

Για τα θέματα που έθεσε με επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος στο Δημ. Συμβούλιο, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Νίκος Ζαρόκωστας, μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων, για τα επίπεδα της ακτινοβολίας που εκπέμπει η κεραία που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κτίριο του ΟΤΕ, ενώ για μια ακόμα φορά ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης, αφού – όπως είπε – ξεκινάει νέα σεζόν και ακόμα δεν ξέρουν τι θα γίνει, πως θα κινούνται τα τουριστικά λεωφορεία, αν μπορούν να κάνουν στάση ή όχι κλπ, ενώ τόνισε την ανάγκη για αύξηση της Αστυνόμευσης, ιδίως στο κομμάτι που αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο, αφού ο καθένας κάνει ότι θέλει – όπως είπε, δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και συνεπώς, ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες που φεύγουν με κακή εικόνα για την πόλη, ενώ τόνισε ότι ήταν λάθος η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία – σε αυτό το θέμα – επιτελούσε σημαντικό έργο. Ιδιαίτερα ανησυχητικός εμφανίστηκε και στο θέμα των αδέσποτων, μετά τις επιθέσεις σε πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες, καλώντας τον δήμο να δώσει άμεσα λύση. Για τα παραπάνω θέματα τοποθετήθηκαν αρκετά επαγγελματίες της πόλης, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους, τόσο για τη μεγάλη καθυστέρηση της κυκλοφοριακής όσο και για τα αδέσποτα, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη την κατάσταση.

Για τα θέματα αυτά τοποθετήθηκαν και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, με τον κ.Αηδόνη να σημειώνει πως κάποια θέματα θα πρέπει να διευθετούνται άμεσα και να μη φτάνουμε και +5 να ψάχνουμε λύσεις. Πρότεινε τη μεταφορά των αδέσποτων σε κάποιους από τους χώρους του δήμου ώστε να φύγουν άμεσα από το κέντρο, χαρακτήρισε «εγκληματική» την απόφαση κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ μεταξύ άλλων πρότεινε την πεζοδρόμηση του κέντρου – από κάποια στιγμή αργά το απόγευμα μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας – όπως είχε κάνει ο ίδιος επί των ημερών του ως δήμαρχος. Από την πλευρά του, ο κ.Τζαβάρας χαρακτήρισε «κομβικής σημασίας και επιβίωσης» το θέμα της ολοκλήρωσης της κυκλοφοριακής μελέτης για τους επαγγελματίες και την πόλη.

Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις

Οι απαντήσεις ήρθαν δια στόματος του αντιδημάρχου Γιώργου Δεββέ, που σημείωσε πως το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα και θα απασχολήσει μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Όσον αφορά το θέμα των αδέσποτων, εξήγησε πως , αν δεν υπάρχει ειδικός χώρος δεν μπορούν να μεταφερθούν εκεί τα αδέσποτα, αλλά, με την πίστωση των 3.000 ευρώ (2.000 είχαν προβλεφθεί και 1.000 ευρώ ψηφίστηκαν χθες) θα ξεκινήσει μια προσπάθεια καταγραφής, σήμανσης, εμβολιασμού και στείρωσης τους, ενώ – εξήγησε – θα εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς τους σε ιδιωτικό κυνοτροφείο που λειτουργεί σε γειτονικό χωριό.

Οι απαντήσεις του, δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους εμπόρους, που αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι, σημειώνοντας ότι ούτε οι απαντήσεις ήταν σαφείς, ούτε λύση άμεση δίνεται στο πρόγραμμα των αδέσποτων (σ.σ για το θέμα της κεραίας ο πρόεδρος της Τ.Κ Χάρης Σπηλιόπουλος, εξήγησε πως προχωρούν οι νομικές διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση της), ενώ καμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε στο θέμα της Αστυνόμευσης.

*Αναλυτική παρουσίαση των υπολοίπων

θεμάτων, στο αυριανό φύλλο της εφημ. «Πατρίς»

Όλη η επικαιρότητα