Εκλογές

Συνεχείς και έντονες οι διαβουλεύσεις στο ΣΥΡΙΖΑ

syriza_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στους «κόλπους» του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Το Σάββατο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) ενέκρινε τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού υποψηφίων που δεν ανήκουν στον κομματικό μηχανισμό αλλά προέρχονται κι από άλλους πολιτικοϊδεολογικούς χώρους που αναμένεται να συνεργαστούν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  με στόχο την επίτευξη κοινωνικών συμμαχιών και της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις από απλούς συνέδρους που ταξίδεψαν στην Αθήνα για να παρευρεθούν στο Έκτακτο Διαρκές Συνέδριο, καθώς θεώρησαν ότι ο ρόλος τους ήταν διακοσμητικός στη διαδικασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η εκπαιδευτικός Μαρία Κουτσούκου, μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας και του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου, δήλωσε προσβεβλημένη και αιφνιδιασμένη από τη διαδικασία και δήλωσε ευθέως ότι η παρουσία του Τάκη Δημητρουλόπουλου στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας είναι ανεπιθύμητη.

Οι λίστες προς τις Νομαρχιακές Επιτροπές θα σταλούν το αργότερο έως την Τρίτη, ενώ την Πέμπτη θα εγκριθούν οι τελικές λίστες από την ΚΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», σίγουροι θεωρούνται οι:

Βεργέτης Πάνος, Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαξεβανάκης Δημήτρης και Σπηλιοπούλου Μάγδα.

Θετικές κρίσεις συγκεντρώνει και η υποψηφιότητα του απολυμένου δημοσιογράφου από τη ΝΕΤ, Γιώργου Μαρινόπουλου, λόγω του ότι πρόκειται για τον μοναδικό προταθέντα που δεν είναι κομμματικό μέλος.

Μέλη της ΚΠΕ με ηλειακή καταγωγή, όπως ο Ζώης Πεπές και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δεν εκδήλωσαν πρόθεση να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, λόγω του ότι τα κομματικά τους πόστα δεν επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή την παρουσία τους στον νομό με τη συχνότητα που θα επιθυμούσαν.

Ο κ.Πεπές συμμετέχει στην επιτροπή σύνταξης του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κ.Χριστοδουλοπούλου είναι συντονίστρια του τμήματος  Δικαιωμάτων.

Σχετικά με τη συμμετοχή του Τάκη Δημητρουλόπουλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι έως τώρα πληροφορίες είναι αντικρουόμενες και οι πιθανότητες μοιρασμένες. Αναμφίβολα, η έγκριση από την ΚΠΕ της συνεργασίας με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη και η συνακόλουθη ένταξη μελών του κόμματός της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνουν τις πιθανότητες συμμετοχής του στο ηλειακό ψηφοδέλτιο, ωστόσο, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.

Οι αντιδράσεις από τα μέλη της Ν.Ε. Ηλείας παραμένουν σθεναρές, αφού διά στόματος του γραμματέα Τάκη Γεωργόπουλου θα υπάρξουν μαζικές παραιτήσεις από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στα ψηφοδέλτια.

Μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν, πάντως, στην εφ. «Πατρίς»  ότι ο Τάκης Δημητρουλόπουλος θα στηρίξει ενεργά τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, είτε είναι υποψήφιος βουλευτής είτε όχι.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα